Camilla Läckbergs Pojkvän

Sprid kärleken
Camilla Läckbergs Pojkvän
Camilla Läckbergs Pojkvän

Camilla Läckbergs Pojkvän – Jean Edith Camilla Läckberg Sköld, tidigare Eriksson, är civilekonom, kriminalförfattare och affärskvinna från Sverige. Hon föddes den 30 augusti 1974 i Fjällbacka. Hennes framgång kom med Fjällbackaserien, en serie deckare med författaren Erica Falck och polisen Patrik Hedström och som utspelar sig i eller runt hennes hemstad Fjällbacka på Sveriges västkust, där hon är född och uppvuxen.

Camilla Läckberg är ekonom med rötter i Fjällbacka, en ort i Bohuslänska skärgården. Hon fick sin utbildning vid Handelshögskolan i Göteborg. Trots sin mans ogillande av hennes passion för att skriva, flyttade hon till Stockholm och fick anställning på Birka Energi. Förlaget Ordfront erbjöd en workshop kallad “Att skriva krim” till blivande kvinnliga mysterieförfattare.

Som svar, fyra år senare, skrev hon Isprinsessan, som hon sedan skickade in till många förlag tills hon fick kontrakt med det relativt obskyra huset Warne. Hon var då mammaledig, men när Birka Energi köptes upp av Fortum släpptes hon. Romanen kom ut 2003 och på grund av sin oväntade framgång gjorde Camilla Läckberg ett betydande ekonomiskt åtagande.

Eftersom händelserna i romanerna utspelar sig i och runt Fjällbacka stad blev de kända som Fjällbackaserien. Bengt Nordin, bokhandlaren Liza Marklund, blev uppsökt av Camilla Läckberg. Hon bestämde sig för att kontakta bästsäljande författaren först (då Liza Marklund) innan hon gick vidare till nästa i raden. Följande bok översikt och en omfattande affärsplan tillhandahölls, och det gjordes klart att hon var redo att anstränga sig betydande med marknadsföring och försäljning.

Bengt Nordin antog utmaningen och 2004 gavs hennes andra roman, Predikanten, ut på det prestigefyllda svenska förlaget Forum. Författaren och hennes förlag har ett avtal på fyra böcker för 2019. Camilla Läckberg är författare till tio romaner i Fjällbackaserien, två novellsamlingar, två kokböcker och en barnboksserie med superhjälten Super-Charlie i centrum.

Hennes två första kriminalromaner, Isprinsessan och Predikanten, med huvudrollsinnehavarna Patrik Hedström och Erica Falck, mottogs väl av kritiker och fick snabbt ett stort anhängare. Det var dock inte förrän i Stenhuggaren, Olycksfgeln och Tyskungen – tre av de mest framstående titlarna i Bonniers Bokklubb – som författaren fick stor framgång. Filmatiseringar av hennes fyra första romaner debuterade på SVTautumn 2007 och fick positiva recensioner.

TV-programmet Fjällbackamorden, baserat på romanerna av Camilla Läckberg och deras detektiver, har sänts i SVT. Produktionsbolaget Tre Vänner, som bearbetade Läckbergs Tysken för bioduken, är också bakom kulisserna på Fjällbackamorden-serien. Den 28 juni 2013 gjorde The German sin svenska filmdebut. Bokserien är nu bland Sveriges och världens mest populära. Fjällbackaböckerna av Camilla Läckberg har översatts till 60 språk och har sålts i över 22 miljoner exemplar världen över.

Camilla Läckbergs Pojkvän

Camilla Läckberg skrev barnboken Super-Charlie när hon var gravid med sitt tredje barn. Charlie, huvudpersonen, föddes med superkrafter efter kollisionen mellan två stjärnor. Millis Sarri illustrerade boken, som byggde på de äldre barnens frågor. Vi släppte boken tillsammans med en ny låt och en iPhone-app. Den ursprungliga berättelsen var så framgångsrik att den gav upphov till en hel serie barnböcker, inklusive en alfabetsbok och en lärobok i matematik som heter Siffror.

Super-Charlie and the Flamingo Disaster, den nionde boken i serien, släpptes 2019 och illustrerades av Therese Larsson. Camilla Läckberg, författare till Fjällbackaserien, avslöjade 2017 att hon skulle avvika från serien för att skriva ett verk av “hämndlitteratur”, en hyllning till de romaner som hånfullt kallades “tantsnusk” på 1980-talet. Fayes hämnd är arbetstiteln för ett par romaner.

Berättelsen följer Faye (faktiskt namn Matilda) från Fjällbacka när hon utkräver hämnd på de som har gjort henne orätt. Huvudpersonen är uppkallad efter The Life and Desires of a Bitch-författaren Fay Weldon. Den första boken med titeln A cage of goldout publicerades 2019. Flera länder introducerade den samtidigt; dessa inkluderar Nederländerna, Polen, Spanien och Portugal.

Uppföljaren Wings of Silver kom ut i maj 2020. Tastes from Fjällbacka (2008) och Fest mat & kärlek (2011), båda kokböcker skrivna av Camilla Läckberg, gavs ut. Camilla Läckberg, civilekonom från Handelshögskolan, är delägare i smyckesföretaget Sahara Silversmycken, som grundades av Lovisa Wester Bäckström. Musikverksamheten One Spoon Music samägs av Camilla Läckberg och Pelle Nylén som är producent och låtskrivare.

Sedan februari 2012 har Camilla Läckberg varit ambassadör för Barncancerfonden och hon har närvarat och stöttat många av stiftelsens fohöjande händelser. Det var 2015 som Camilla Läckberg skrev texten till Mathias Holmgrens Ett gott nyt r. Läckberg skrev orden till “Heim för två”, en låt som Anna Book planerade att gå in i Melodifestivalen 2016 med.

Två dagar innan dess planerade framförande avvisades låten eftersom den tidigare hade framförts i Moldaviens Melodifestival 2014 med ändrad text. Tillsammans med sin chef, Christina Saliba, grundade Camilla Läckberg Invest in Her AB 2017. Invest in Her AB är ett svenskt värdepappersföretag med uppdrag att uppmuntra och finansiera skapandet av varor och tjänster riktade specifikt till kvinnor.

Läckberg & Rudberg, en litterär diskussionsshow som hon var värd för tillsammans med Denise Rudberg 2007–2008, sändes under den tiden. Hon har också medverkat i ett avsnitt av TV4-komediserien Welcome back där hon spelade sig själv. 2012, av totalt 10 tävlande, kom Camilla Läckberg på fjärde plats i TV4: s Let’s Dance. Camilla Läckberg har fortsatt att tävla i danstävlingar efter Let’s Dance med svenske mästaren i latindans Stefano Oradei.

Camilla Läckbergs Pojkvän
Camilla Läckbergs Pojkvän

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!