Coolio Död

Sprid kärleken
Coolio Död
Coolio Död

Coolio Död – Enligt TMZ har rapparen Coolio gått bort. Han var en stor spelare i hiphop-scenen på 90-talet, särskilt med sin hit “Gangstas paradis” från 1995. Den amerikanske musikern har fortsatt att uppträda och släppa ny musik de senaste åren. Under sommaren uppträdde han på den turnerande festivalen “Vi som älskar 90-talet”.

För bara några veckor sedan uppträdde han på scenen på Riot Fest i Chicago. Bland hans andra välkända låtar är 1994:s “Fantastic Voyage” och 1996:s (sumpin’ new).Albumet nådde så småningom nummer åtta, men de tre första singlarna – “It takes a thief”, “Gangsta’s paradise” och “My soul” – var de mest framgångsrika.

Han har varit med i ett antal amerikanska och brittiska dokumentärer, och dömdes till ett års fängelse 2016 för att ha innehaft ett illegalt skjutvapen efter att ha ertappats med ett i bagaget på Los Angeles internationella flygplats.

Som Artis Leon Ivey Jr., mer känd som Coolio, bodde han i en herrgård i Los Angeles. Enligt hans chef Jarez tillkallades ambulans när han hittades vid medvetande i en kompis badrum. Jarez säger till TMZ att ambulanspersonal tror att det var ett försök till hjärtattack.

Coolio dog vid 59 års ålder. Skådespelerskan Michelle Pfeiffer, som medverkade i musikvideon till den Grammy-belönade “Gangstas paradis”, uttryckte sin sorg på Instagram och skrev: “Ett liv som blev alldeles för kort. Jag minns honom som inget annat än en snäll och generös själ. Även 30 år senare visar kommentarer som “When I hear music, I still chills” att den amerikanske musikern inte har dragit ner på tempot. På sommaren uppträdde han på turnerandet “Vi som älskar 90″ -talet” festival.

Coolio, som egentligen heter Artis Leon Ivey Jr., växte upp i Los Angeles och sågs senast uppträda på scenen på Chicagos Riot Fest för några veckor sedan. Andra barn valde honom eftersom han beskrevs som en liten, sympatisk pojke som tyckte om att läsa.

Enligt egen berättelse var han ett totalt troll under gymnasietiden.Så jag började ta med en kniv till skolan och spela rollen som mobbaren. I en intervju 1996 med Los Angeles Times erkände han, “Jag slog folk i hudet med flaskor, gjorde saker för att få respekt på gatan.”

Han fastnade i brottslighet och skickades till ungdomsförvar för att ha stulit kycklingar. Han blev senare inlagd på en drogrehabiliteringsinrättning. För att komma bort från allt flyttade han till San José och fick jobb som brandman där samtidigt som han började satsa på rapmusik. När han började uppträda med en akustisk gitarr ropade ett fan: “Vem tror du att du är? Coolio Iglesias!” och namnet fastnade.

Coolio Död: 28 september 2022

Återuppkomsten började med 1994 års “It Takes a Thief” och dess hitsingel, “Fantastic Voyage.” 1995 års “Gangsta’s Paradise” följde 1996. Medan Coolio släppte annat material efter “My Soul” 1997, inklusive albumet “Nobody’s Foolio” från 2019, var singeln “1, 2, 3, 4 (sumpin’ new)” hans sista verkligt topplista insats.

Coolio Död

Han har också medverkat i ett antal amerikanska och brittiska dokumentärer.Det största genombrottet kom med filmens temalåt, “Gangsta’s paradise”, som debuterade som nummer ett på Billboard Hot 100 och gav honom en Grammy 1995. Han beskrev den i den irländska sextidens show förra året som att han fick lov att gå på jakt efter någon och sedan hitta dem.

Rappy beskrev framtiden genom att säga att boken är relativt tidlös, utan trendiga ord och tidsangivel, vilket gör att den kan återupptäckas av nya generationer under åren som kommer.Coolio är från den mer igenkännliga gangstersidan. Han behöver inte deklarera, “Jag är en mördare,” tusen gånger för att bevisa sin duglighet. Han är obestridligt en artist som vill fokusera på livets bistra verklighet i ett maffiaparadis, men också på att ha det bra, som Def Jams vd Russell Simmons uttryckte.

På samma sätt beskrev Coolio sig själv som “jävligt deprimerande” i samma artikel.
Jag hade ingen aning om att det skulle visa sig vara så futuristiskt. Det visar dig de saker som människor tänker på i världen idag. De är helt hopplösa och har inte lyckats hitta någon framgång i den tidigare nämnda haken.

Det är konstigt, du har helt rätt. Det är därför vi gamla idioter kan identifiera oss med henne. Alla älskar en god överraskning. Coolio har haft en del oro för rättsväsendet även de senaste åren, inte bara i sin ungdom. 2009 erkände han att han var kokaininnehavare.

Han fick ett fängelsestraff trots att han anmält sig till ett 18 månader långt rehabiliteringsprogram. Han greps 2016 för olaglig innehav av ett skjutvapen efter att han hittades med ett laddat skjutvapen i sitt bagage på en flygplats i Los Angeles. Coolio dog senare i ett hem i Los Angeles.

Hans chef, Jarez Posey, säger att en ambulans tillkallades när han hittades vid medvetande i en kompis badrum. Enligt Poseys intervju med TMZ tror ambulanspersonal att det var en hjärtattack. I en intervju 1996 reflekterade artisten över sitt tidigare drogberoende och hur det hade gjort honom till en bättre person.Jag vet att jag kan göra vad jag vill, sa Coolio.

Coolio Död
Coolio Död

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!