David Bowie Sjukdom

Sprid kärleken
David Bowie Sjukdom
David Bowie Sjukdom

David Bowie Sjukdom – David Bowie uppträdde i sin sista video, ofta tolkad som ett avskedsfarväl. Haken är dock att han insåg att mer värde var värdelöst när videon visades. Jag fick reda på först efteråt att det var året han fick reda på att det var över, säger regissören Johan Renck till BBC, enligt Daily Express. Idag är det ett år när David Bowie, då 69 år gammal, gick bort i cancer.

Nu medger svenska modet Johan Renck, som spelade i sin sista musikvideo till låten “Lazarus”, att hans stjärnan visste hur extremt sjuk han var under hela videons framträdande. Detta enligt Daily Express. Han visste inte att behandlingen hade avslutats eller vad den betydde förrän långt senare, när jag fick reda på att det hade varit den veckan när jag spelade ett spel.

David Bowie Sjukdom

Renck hävdar i dokumentären “David Bowie: The Last Five Years”, som visas på BBC på årsdagen av hans död, att Bowies sjukdom var självförvållad. Att få hunden att bete sig efter ett affärssamarbete Bowie ses i videon liggande på sin dödsbädd med ett bandage som täcker ögonen och två slitsar där hans ögon normalt skulle vara.

Video har tolkats som ett sista meddelande från en frälsare som visste att han skulle dö, men så var inte fallet, enligt Renck. För mig var ämnet ett bibliskt ämne: mannen som uppstår från de döda. Det hade inget med sjukdom att göra. Renck säger i dokumentären, “Han gillade bara bildupplösningen”, som rapporterats av Daily Express. Strax efter att ha slagit sig ihop med hunden Bowie.

Precis så hade ingenting förändrats, inget hade lagts till, ingenting hade tagits bort. Det var ganska normalt för en döende man att dö och vara död för alltid, som Johan Renck uttryckte det i sitt sommarsolståndstal i P1: s radio i Sverige: “även om det verkade fruktansvärt, absolut”, sa han. Vänligen hämta dödsattesten. Där berättade han om den djupa vänskapen och de personliga samtalen som dök upp under skapandet av musikvideon “Blackstar” och dess föregångare.

Vi var verkligen nära under en period av hårt arbete. Inte minst för att han plötsligt tog upp dödsattesten och berättade öga mot öga att han var sjuk och skulle dö. Bowie släppte sitt sista och 25: e studioalbum, “Blackstar”, på sin födelsedag, två dagar innan han gick bort. Nästan ingen visste om hans cancerdiagnos eftersom han dolde den.

Regissören för David Bowies sista musikvideo Johan Renck har nu uppgett att han var medveten om stjärnans hälsoproblem. Han säger på Instagram, “Jag kunde inte ta in det.” David Bowies död i cancer meddelades tidigt på söndagsmorgonen. Slaget var ett slagsmål han hade gömt i 18 månader. Få människor var medvetna om att David Bowie hade varit sjuk.

David Bowie lämnade sina följare med musikvideon “Lazarus” bara några dagar innan han gick bort. Johan Renck, den svenska regissören för musikvideon, har nu bekräftat att han var medveten om att David Bowie var sjuk vid inspelningstillfället. Förutom dina enstaka sjukliga skämt undvek vi att diskutera det. Naturligtvis trängde det in och färgade våra chattar under arbetet men jag var inte kapabel att ta in det”, skriver Johan Renck på Instagram och fortsätter:

“Istället inramade jag verket som en kommentar om dödlighet, en gest till det som följer efter och ett uttalande om begreppet arv. Jag menar, vad mer kan jag göra? Precis som med David Bowie säger sig Johan Renck ha haft drömmar om musikern. Det var en kall och regnig morgon i hjärtat av Brooklyn, och jag drömde att jag stötte på dig utanför en byggnad. Du lever! utbrast jag chockad.

Du frågade: “Vem sa det? Universum bekräftade mina misstankar. Du gav mig sedan ditt bredaste leende innan du förklarade, “skruva på allt”. Jag utbröt ett högt skrik och vi brast alla ut i skrattanfall. “Jag kan inte konkurrera med dig. Så eff resten av världen. Värmlänningen Crille Forsberg regisserade musikvideon till “Lazarus.” Men han hade ingen aning om att David Bowie hade varit sjuk.

Det är klart att jag blev förvånad, men jag hade ingen aning. Men man har fått klara sig med en övermänniska, sa han till Expressen i går. Och det gjorde inte Crille Forsberg heller, som tydligen inte insåg att David Bowie var hemsk. Det korta svaret är nej. Som om ingenting hade hänt fortsatte han att hälla. Vilken tuff kille han var att fortsätta och göra en skiva i alla fall.

Till slut kom han igenom. ‘Blackstar’, som släpptes på David Bowies 69: e födelsedag, var en ‘slutlig gåva till fansen’, vilket bekräftades av Tony Visconti, en annan av David Bowies långvariga medarbetare. Som avskedspresent komponerade han “Blackstar” åt oss. Även om jag har vetat i ett år att det är så här saker och ting skulle sluta, blev jag fortfarande överraskad. David var en enastående man, full av passion och entusiasm för livet.

Det finns inget sätt att han någonsin skulle kunna lämna oss. Han kommenterar på Facebook, “Tårar är motiverade just nu.” Enkelt uttryckt, han följde alltid sina egna önskningar. Han var också fast besluten att göra det på rätt sätt, vilket innebar att göra det på sitt sätt. Islutet var hans död. Publicerad den 11 januari 2016 av Tony Visconti i kategorin Underhållning.

David Bowie fick veta att hans cancer var dödlig bara tre månader innan han gick bort. Det framgår av en intervju med svenske regissören Johan Renck som visas i en dokumentär gjord i Storbritannien. Den 10 januari i år kommer världen att ha sörjt David Bowies död i ett helt år. Musikern räknade ner de sista dagarna till släppet av Black star, hans 25: e studioalbum.

Dokumentären David Bowie: The Last Five Years sänds på brittiska BBC Two på lördag, dagen då David Bowie skulle ha fyllt 70. Där berättar vännen och regissören Johan Renck att artisten bara nåddes under inspelningen av den sista videon: Lazarus av det bistra beskedet att hans cancer var obotlig, som rapporterats av den brittiska tidningen The Guardian.

David Bowie Sjukdom
David Bowie Sjukdom

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!