Eddie Meduza Död

Sprid kärleken
Eddie Meduza Död
Eddie Meduza Död

Eddie Meduza Död – Den svenska musikern och kompositören Errol Leonard Norstedt (17 juni 1948–17 januari 2002), mest känd under sitt artistnamn Eddie Meduza, var mest aktiv inom rockabilly-genren. Meduzas låtar innehåller ofta sexuellt explicita hänvisningar till kvinnor, bilar och alkoholhaltiga drycker. Vissa av hans låtar har en politisk inriktning, och många av dem kritiserar de många svenska regimer han har arbetat under.Meduzas alter ego.

Under detta namn gjorde han mer riskfyllda och bisarra inspelningar, som “E.Hitler skiter” (en inspelning av hans egna tarmrörelser) och obscen musik. Band av E. Hitler-inspelningarna kunde beställas direkt från Meduza. Till tonerna av “Mera brännvin” uppmuntrade han konsertbesökare att insupa vodka så att de kunde imitera hans berusade tillstånd (“Mer sprit”).

Som ett sidoprojekt etablerade Meduza Studio Ronka, där han spelade in seriösa rockabillylåtar med en speciell 1950-talssmak (från runka, svenska för manlig onani liknande engelska wank).Han var ansvarig för att spela de flesta instrumenten.

Meduza svarade på den frekventa kritik han fick från media, särskilt från Expressens journalist Mats Olsson, med att skriva låtar som “Kuken str p Mats Olsson”, “Mats Olsson är en jävla bög” (“Mats Olsson är en snuskig queer”), och “Mats Olsson runkar ku (“Mats Olsson pipar kuken”). Enligt uppgifter beklagade han att oavsett vad han åstadkom så var det aldrig tillräckligt bra för nejsägarna.

Gitarristen John Norum (Dokken, UFO, Europa) gjorde sitt debutframträdande på skiva med Meduza på två av sina album.1975, med sitt förnamn, släppte Errol Norstedts sitt debutalbum helt enkelt med titeln Errol. Det här albumet innehåller främst dansbandsmusik, men det har också en rolig låt som heter “Snus-kig Blues” som gör narr av snuset. 1978, med utgivningen av “Punkjävlar”, började han gå under sitt nya namn, Eddie Meduza.

1979 släppte han sitt debutalbum under artistnamnet Eddie Meduza med bandnamnet Roarin’ Cadillacs. Skivan innehöll till stor del rock and roll och engelska ballader. Garagetaper, nästa album från Meduza, släpptes 1980. Frank Zappas Joe’s Garage parodierades för albumets omslag. Meduza släppte sitt debutalbum, Gasen I Botten, 1981. Det innehöll singlarna “Mera Brännvin” och “Volvo”, två av hans mest välkända låtar.

Meduza hävdar att han blev alkoholist under sin omfattande turné i början av 1980-talet. Efter att ha avtjänat en månad i fängelse för rattfylleri 1981 fortsatte han att dricka mycket. Han fick ett nervöst sammanbrott ett helt år efter frisläppandet. Han fick diagnosen ventrikulär hypertrofi efter att ha kollapsat på väg till en konsert 1993. (förstorat hjärta).

Eddie Meduza Död: 17 januari 2002

Efter att ha blivit tillsagd av läkare att han kan dö om han fortsatte att dricka, gjorde han betydande justeringar av sin livsstil, [4] inklusive att sluta alkohol och börja träna. Men i slutet av 1990-talet, när hans förtvivlan fördjupades, började han dricka mycket igen, vilket allvarligt försämrade hans redan bräckliga hälsa.

Meduza, som var 53 år när han gick bort den 17 januari 2002, drabbades av en hjärtattack i sitt hus i Smland, södra Sverige. Hans kvarlevor kremerades och skingrades i Bohusläns Kosterfjord. Till hans familj hör hans fru och barn, som kommer att sakna honom mycket. I slutet av 1970-talet fann Eddie Meduza framgång. Hans musik var alltid kontroversiell på grund av dess ämne, som ofta inkluderade droger, alkohol och sexualitet.

Eddie Meduza Död

Han producerade över 30 album och 50 kassetter under hela sin karriär. Mera brännvin, Punkjävlar, Glasögonorm och Volvo är bara några av hans mer kända spår. Det uppskattas att det för närvarande fortfarande finns tusen eller fler hängivna anhängare av hans arbete i raggarkretsar.

Eddie Meduza höll på att lägga sista handen på en live-CD när han gick bort. Och under de kommande veckorna kommer det att finnas ett antal konserter att gå på. Det har varit pågående hjärtefrågor för Meduza. På onsdagen upptäcktes hans kropp i hans hus i Torahult, en förort till Växjö. Sture Svensson, hans gode kompis och turförare, var den som spårade upp honom.

Deras barn och fästmö är allt som finns kvar av Errol Norstedts familj.Under loppet av tjugo år har Sverige ställt sig bakom Eddie Meduzas aska spridning för seger över havsuttern i Småland.Men det var bara en bluff; planen var hela tiden att sprida ut raggaren över Kosterfjorden i vackra Bohuslän.

Jag tror att min pappa är i himlen, men han älskade Sverige, så det var där jag ville begrava honom, säger Anders Nordstedt, 42.Eddie Meduza, eller Errol Nordstedt som han egentligen var känd, skrev en serie självmordssånger om sex, alkohol och bilar.

Även om hon kan ha gått bort 2002, fortsätter Meduzas arv att väcka kontroverser.Tillsammans med detta vände han sig till sin familj om att sprida raggarens aska i havet bortom Växjö.Anders Norstedt, mannens son, förklarar.”

Eddie Meduza Död
Eddie Meduza Död

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!