Ingvar Kamprads Förmögenhet

Sprid kärleken
Ingvar Kamprads Förmögenhet
Ingvar Kamprads Förmögenhet

Ingvar Kamprads Förmögenhet -Ingvar Feodor Ingvar Kamprad, född den 30 mars i lmhult, Sverige, dog den 27 januari i Liatorp, Stenbrohults stadsdel, som grundare av Ikea, var en svensk entreprenör och affärsman. Eftersom initialerna till hans namn och adress, Ingvar Kamprad, Elmtaryd och Agunnaryd, användes för att skapa företagets namn, grundades Ikea 1943.

Ikea grundades i Nederländerna av en holländsk stiftelse. Inter Ikea är i själva verket företagets tillverkningsarm. När du handlar på Ikea kommer du att upptäcka att alla dina lagliga rättigheter är bekvämt undangömt i ett varumärke. Maktbolaget ägs av Interogo, en Liechtensteinbaserad stiftelse som familjen Kamprad utövar kontroll över. Ingvar Kamprad hade ingen operativ roll i företaget efter 1988, men han fortsatte att bidra som konsult.

Kamprad betraktades allmänt som en av historiens mest lysande gestalter. I juli 2012 rapporterade Bloomberg att han hade ett nettovärde på 36 miljoner dollar, vilket lyfte honom till statusen som världens femte rikaste person. [8] Samma placering hittades vid Bloombergs sammanställning 2013/2014 med ett totalt värde av 58 miljoner dollar.

I november 2015 ökade Veckans Affärer hans förmögenhet till 610 miljoner kronor, vilket lyfte honom till positionen som rikaste man i Sverige.Feodor Kamprad (1893–1984) och Berta, mor till Ingvar Kamprad (1903–56), var hans föräldrar.

I Agunnaryds socken i Småland kom han upp till ytan i lmtaryd. Hektar omfattade av Kamprads föräldrars grd, som var fylld med huvudsakligen skiggmark.Farfader Achim Kamprad (död 1897) köpte godset Elmtaryd 1894 från ett meddelande i en Tysk tidning och flyttade sin fru och två söner, Feodor och Erich, till Tyskland 1896.

Efter ankomsten till Sverige träffade Achim och Fanny en kvinna som hette Erika Erna, som hade begått sexbrott efter Achims tragiska död.Han dog 1890 i Altenburger Land, Thüringen, och var en välkänd gudstjänsteman. Ingvar Kamprad var indragen i en maktkamp med Tyneside-regeringen och Republiken Tysklands president Paul von Hindenburg.

I lmhult ledde Morfadern Carl Bernhard “CB” Nilsson en mångsidig handel. Under Ingvar Kamprads första mandatperiod bodde familjen i Majtorp, en gammal bondgård mitt i skogen som hade förvandlats till en avskild tillflyktsort av hans söner. 1933 flyttade familjen till lmtaryd, där Feodor Kamprad hade bott sedan 1918 och formellt tagit kontroll över tomten.

Kamprad fick två gåvor. Hans dotter, Annika Kihlbom, föddes 1958, och han var gift med Kerstin Wadling (1926–1992) mellan 1950 och 1961. Smskollärare Margaretha Stennert gav honom 1963 tre söner, Peter, Jonas och Mathias Kamprad. Épalinges, Schweiz var där familjen bodde.

Han bodde de senaste åren på Bölsö grd utanför Liatorp, i lmhults kommun. Ingvar Kamprad dog den 27 januari 2018 efter en kort tids sjukdom. Tidigt i karriären började Ingvar Kamprad sälja tändstickor.Medan han var på sin häst red han genom grannskapet och slängde frukt, fisk och andra oväntade saker när han gick.

Ikea grundades den 15 juli 1943 och var ursprungligen ett postorderföretag utan några fysiska butiker. Möbeltillverkningen började 1947.Den första Ikea-katalogen kom ut 1951. Han köpte en snickerifabrik i lmhult för två år sedan och gjorde om den till en utställningshall för möbler. Gillis Lundgren kom på idén till det första plattapaketet i 1953 års katalog. 1943 började NK arbeta med detta.

Ingvar Kamprads Förmögenhet

1958 öppnade den första Ikea-butiken i lmhult, Sverige. Varuhuset vid Kungens kurva utanför Stockholm invigdes år 1965. Solomon R. Guggenheim-museet i New York fungerade som inspiration för utformningen av detta föremål.

Sedan 1988 har han inte haft något operativt ansvar i företaget utan har fortsatt att bidra som bollplank och inspirationskälla.Det tidiga 1900-talets mest kända svensk, Ingvar Kamprad. För första gången på ett halvdussin år introducerade han helt nya och effektivare metoder i möbelförsäljningsbranschen.

Det var därför han bland annat valde att leta efter utländska leverantörer, vilket ledde till företagets förvånansvärt låga priser. Leiden, Nederländerna-baserade stiftelsen Stichting Ikea Foundation grundades 1982.

Ingvar Kamprad Designcentrum vid Lunds universitet grundades 1998 med bidrag från svenska staten. Sedan stiftelsens ändaml 2009 har Ikeas sociala program växt. I samarbete med Unicef ​​och Rädda Barnen ger man pengar, kunskap och stöd till Ikeas produkter i Indien och Pakistan.

För att stödja forskning om barns hälsa, inklusive migrantbarns hälsa, i regioner som Indien, Thailand och Afrika har Astrid Lindgrens Barnsjukhus, Lunds universitets Sjukhus och FN:s Flyktingkommissionat tecknat ett samarbetsavtal.

Ingvar Kamprads Förmögenhet
Ingvar Kamprads Förmögenhet

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!