Erik Galli Föräldrar

Sprid kärleken
Erik Galli Föräldrar
Erik Galli Föräldrar

Erik Galli Föräldrar – Medan många människor har plastikkirurgi idag, är få är öppna om det. I elva år har journalisten Erik Galli arbetat undercover; idag sänder SVT sin serie där han sluter fred med kosmetikabranschen och antar mer progressiva värderingar.

Under kniven är en ny dokumentärserie på SVT där journalisten Erik Galli konfronterar plastikkirurgins stigma och det moderna samhällets besatthet av fysiskt utseende på ett djupt personligt plan. Han har hållit sina ingripanden hemliga för sina nära och kära, inklusive sina föräldrar och syskon. Alla avsnitt av serien gjordes tillgängliga på SVT Play i går kväll i väntan på dagens sändning.

Sedan min tidiga tjugoårsåldern har jag genomgått plastikkirurgi flera gånger men har aldrig varit modig nog att erkänna det. Människor från alla samhällsskikt och åldrar som har genomgått plastikkirurgi finns med i serien. Dessutom säger Erik Galli till QX att du kan följa med honom på hans resa för att upptäcka källan till hans skam.

Under the Knife är en dokumentärserie, som Erik förklarar “något besläktad med “Historieätarna”, förutom att istället för att äta får du se plastikkirurgi och istället för att Lotta Lundgren och Erik Haag klär ut sig får du se mig klä av mig – och utsätt mig för andra hemska stunder för att gräva i min skam. Jag antar att jag har gjort en mockumentary om mig själv “.

Konceptet för serien kom till Erik Galli när han märkte att människor runt omkring honom förändrades, men ingen verkade prata om det. Du behöver inte hålla med om att plastikkirurgi är fördelaktigt. Men det ska inte hindra dig från att diskutera dem med andra.

Över 10 000 svenskar per år drabbas av skador av kosmetiska ingrepp och antalet minoriteter som drabbas är oproportionerligt stort. Jag tror att många människor besöker olicensierade terapeuter för att de skäms för att söka råd eller lära sig allt de behöver veta om ämnet, eller för att de undviker att få medicinsk hjälp när problem uppstår.

Trots Eriks önskan att producera en föreställning om kosmetiska förbättringstekniker har ämnet alltid känts för personligt. Jag var orolig att andra skulle göra kopplingen mellan mig och ämnet och börja misstänka att jag hade begått flera fel. Skam är något jag började tänka på eftersom jag vet att jag inte är den enda som tycker om att mixtra med hennes kosmetika.

Medan jag var intresserad av att skapa en show om tabubeläggningen av att diskutera dessa procedurer, insåg jag snart att det skulle försätta mig i en mycket sårbar position. Tidigare var det jag som styrde kameran, men nu befinner jag mig på andra sidan.

Men jag jobbar i tv-branschen. Att sätta ut kvalitets-tv är mitt yrke. Tyvärr vet jag att programmet kommer att bli värre om det avskaffas när jag stöter på min ex-pojkvän Fredrik och han berättar att min osäkerhet kring mitt utseende var en osexig faktor i vårt förhållande.

Och nu finns inga sänkningar att rapportera. Och rädslan är verklig. Åtminstone i mitt fall tycker jag inte att plastikkirurgi är en bra idé. Men man kan inte alltid vara en bra person. Du förtjänar att göra något som ger dig en bra tid då och då.

Det är troligt att jag kommer att genomgå en skönhetsoperation en gång till. En del av mig tänker: Det vore bra om jag i längden inte kände att jag behövde lägga mig mer under kniven, och kunde frigöra mer mentalt utrymme för annat. Ändå finns det en del av mig som tänker:

Under Kniven har varit en stor läroupplevelse för Erik Galli, tillägger han. Att hans ex trodde att han var osexig, att folk gjorde narr av honom för att han såg ut som om han hade genomgått plastikoperationer och att han nu med säkerhet vet vad främlingar antar om honom baserat på hans utseende.

Erik Galli Föräldrar

Den mest avgörande insikten var dock att jag lärde mig hur mycket kontroll att ge upp något i smyg ger till andra. Det ger läckra godbitar om en person överdriver fördelarna med sina kosmetiska operationer. Det finns ingen anledning för mig att oroa mig för det nu när alla är medvetna. Vilken härlig sak att säga.

När jag ser mig i spegeln känner jag att jag måste vara perfekt på alla sätt, inklusive min skönhet, för att bli uppskattad, och jag vet att det inte är realistiskt. HBT-personer verkar vara upptagna av att stämpla varandra som twinks, twunks, uttrar, rävar eller vad som helst.

Redan från början av min kosmetiska kirurgiresa kunde jag identifiera mig med “glimt”-demografin, och jag har gjort det till mitt personliga uppdrag att till varje pris förbli i den kategorin.Vid trettio inser jag äntligen att det sista tåget lämnade stan för länge sedan.

Men om du inte förvandlas till en hunk, vad då.Det är för tidigt för en “silverräv”-karaktär. Är det upprörande att helt enkelt likna en gammal gnistra? På grund av min benägenhet att tänka svartvitt, misstänker jag att jag kan vara lite handikappad. En rimlig förklädnad skulle vara att imitera en vanlig Joe, eller hur.

Systrar och andra sakrister, Josephine Bornebusch, 38, och Claudia Galli Concha, 41, delar mer än bara ett arbete. Trots att åldersskillnaden mellan dem bara är tre år är Claudia faktiskt Josephines faster. Ett av Claudias äldre syskon, Josephines mamma Cian Bornebusch, är scenograf.

Erik Galli Föräldrar
Erik Galli Föräldrar

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!