Eva Dahlgren Barn

Sprid kärleken
Eva Dahlgren Barn
Eva Dahlgren Barn

Eva Dahlgren Barn – Svenska sångerskan och låtskrivaren Eva Charlotte Dahlgren Attling föddes som Dahlgren den 9 juni 1960 i Ume. 2001, med Lars & Urban och pudelstjärnorna, debuterade hon på barnboksmarknaden. Dahlgren gjorde ett framträdande i filmen G 1983 – som i gemenskap, och hon har varit värd för radioprogrammet Sommar 1991, 1996 och 2010. För TV4: s Så mycket bättre 2011 var Dahlgren en tävlande.

Eva Dahlgrens första album, Finns det nn vom bryrn sej om, producerades av Bruno och Anders Glenmark efter att hon medverkat i Sveriges magasin 1978. Eva Dahlgren kom trea i Melodifestivalen 1979 och igen 1980. 1987 kom hon gick med Roxette, Ratata och Orup på deras konsertturné Rock i hela kungariket. Albumförsäljning av nästan 500 000 exemplar 1991 för hennes album En blekt blondins hjärta markerade hennes största kommersiella triumf till den punkten.

Hon svepte tavlan vid Grammisgalan 1992 och tog hem pokalen för Årets artist, Årets album, Årets singel, Årets kvinnliga artist och Årets kompositör. Hon är en av den moderna tidens mest dekorerade svenska artister, efter att ha vunnit totalt nio Grammisar och tre Rockbjörnar (januari 2008), som du kan se nedan. Vidare fick hon 1996 Bellmanpriset av Stockholms stad.

På en konsert med Esa-Pekka Salonen under ledning av Radiosymfonin 1995 på Stockholms Centralstation spelade hon. Hon har spelat med Mija och Greta Folkesson i bandet Buddaboys. I Finland är Eva Dahlgren en av de mest sålda svenska artisterna genom tiderna, med fem certifierade guldalbum. Efter att Anna Lindh mördades 2003 sjöng hon “ngeln I rummet” för att kicka igång evenemanget i Stockholms stadshus.

På tioårsdagen, den 11 september 2013, deltog hon även i minneskonserten som hölls i Kungsträdgrden. När hon gifte sig lagligt med sin partner, Efva Attling, den 25 januari 1996, kom hon ut som gay. De knöt ihop säcken på Stockholm, Sveriges hotellrival den 15 november 2009. Dahlgren har en fastighet i Tynningö och är för närvarande bosatt i Stockholms stadsdel Södermalm.

Dahlgren avslöjade 2008 att Svenska kyrkan hade kontaktat henne om att skriva orden till ett nytt Requiem av Jan Sandström. Hon insåg under hela förarbetet att hon saknade tro på Gud och avböjde därför ställningen. De flesta av Eva Dahlgrens låtar innehåller originalkompositioner från singer/songwritern, som även sjunger, spelar instrument och är involverad i produktionen.

Debuterade 1978 och hämtade från folk- och schlagerinfluenser; under 1980-talet var hon mer inspirerad av rock. Några av hennes låtar, som “Ängeln i rummet”, har hörbara suckar och andas från hennes djupa kontralto-röst, som spänner över ett brett register. Hon har erkänt att Edith Södergran var en stor influens på henne, och låten “Ung och stolt” från hennes självbetitlade album från 1987, som bygger på Vierge moderne stil, är ett utmärkt exempel på detta.

Hennes musik och texter hyllas ofta för sin autenticitet, och många lyssnar på I Undress Naked som ett uttryck för hennes andliga barhet. Liksom i Who lights the stars och Jag er Gud har hon återvänt till ett religiöst motiv i sina texter under hela sin karriär, och hittat en helgd i sig själv genom att hävda högre och okontrollerade krafter, vilket uppnås när hon låter sitt sanna jag komma igenom.

Eva Dahlgren Barn

Hon vill helst inte dra uppmärksamhet till sig själv. Det var i TV4 i år som vi såg Eva Dahlgren dela ut priser på Grammisgalan. Egentligen, det är allt som finns. Ikväll gör hon dock ett nytt framträdande, den här gången i “Bingolotto”. Jag kan faktiskt inte säga att jag ens är en tillfällig tittare av programmet. Hon skrattar och säger: “Jag har inte ens kommit på hur man spelar.

” Eva Dahlgren. Hon deltar dock inte för att snurra hjulet och vinna ett års gratis kaffe. Under denna föreställning kommer Eva Dahlgren att stå för sång. Heather Nova, en amerikansk popdiva, och Eskobar, ett svenskt band, skulle alltid spela en duett av “Someone new” i programmet. Heather Novas inblandning resulterade dock i att Eva Dahlgren förlorade auktionen.

För länge sedan kom jag att beundra Eskobars arbete. Jag blev ett fan först på deras konsert på Stockholms Kägelbanan. Albumet lades på hyllan på grund av graviditet. Enligt Eva Dahlgren gick hon in på Eskobar efter evenemanget och uttryckte sina tankar om föreställningen i utbyte mot en tröja. Hon jobbar för närvarande hårt på sitt första album sedan 1999: s “Lai lai”, som hon släppte. Två kvinnliga revolvermän, Mia och Greta Folkesson, har varit i studion med henne.

På grund av Gretas förestående graviditet var vi tvungna att hastigt implementera nya bakgrunder i början av året. Tills vi återvänder till studion i augusti har produktionen i princip upphört. Att skriva tillsammans har varit väldigt enkelt för oss. De senaste sju åren har systrarna Folkesson varit en del av albumförberedelserna.

Emellertid, under den tiden, cabarn har fötts. Någon blir alltid förväntansfull (skratt). Nu vet ni, som Eva Dahlgren uttrycker det, varför det inte finns fler kvinnliga rockband, i och för sig. Hon och hennes fru, Efva Attling, är kändisar i det svenska gaycommunityt och alla ser till dem för vägledning i frågan om gayadoption. Eva Dahlgren vill dock inte ha fler barn.

Hon tycker om att vara styvmamma till Efva Attlings söner, Adam och Simon. Jag är en glad, stolt förälder till två underbara barn. Det räcker, säger hon, tills vidare. Konfronterar med hotet om ohälsosam mat Och alla är glada för hennes framgång. Förra året var “Lars & Urban och pudelstjärnorna” Eva Dahlgrens första utgivna verk för barn.

Adam och Simon gillar båda showen. Jag var orolig att de inte skulle gilla det, så jag fick dem att vänta ett tag för att höra det. Eva Dahlgren hävdar att hon skulle ha hämnats genom att servera undermålig mat om hon hade blivit oförskämt behandlad. Fullbordandet av “Lars & Urban och moster Los hemlighet” är nära förestående. Att skriva för barn är väldigt roligt. Hon förklarar att det finns få begränsningar för din kreativitet och att du ska känna dig fri att låta dina idéer flöda.

Eva Dahlgren Barn
Eva Dahlgren Barn

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!