Fredrik Ljungberg Längd

Sprid kärleken
Fredrik Ljungberg Längd
Fredrik Ljungberg Längd

Fredrik Ljungberg Längd – Fredrik Ljungberg föddes i Vittsjö 1977. När han var fem år flyttade hans familj till Halmstad. På samma sätt började han sin professionella fotbollskarriär med Halmstads BK. Även om han ansågs vara en lovande ung handbollsspelare, bestämde han sig till slut för att göra en karriär inom fotbollen. 1994 gjorde han sitt första framträdande för Halmstads BK i allsvenskan, då han spelade mot AIK.

1998 debuterade han med landslaget i en träningsmatch mot USA. 1997 när HBK vann SM-guldet var han en nyckelspelare för laget.Efter en utmärkt prestation i en EM-semifinal mot England den 5 september 1998 överfördes Ljungberg till regerande engelska mästarna Arsenal FC för 40 miljoner svenska kronor den 11 september.

En 2-1-poäng gynnar Sveriges seger över England. På den tiden fick en svensk fotbollsspelare den största summa pengar som någonsin betalats ut till en idrottsutövare i landet. Efter att ha sett landstriden på tv kontaktade Arsene Wenger Halmstad BK för att få höra sig på planen.

Ljungberg gjorde sin Arsenaldebut i en match mot Manchester United FC den 21 september 1998. Med tjugofem minuter kvar att spela leder Arsenal med 2-0.När klockan slog middagstid tog sig den svenske mannen till Highbury. Under de efterföljande fyra minuterna och fyrtiotvå sekunderna lobbat han Peter Schmeichel, allmänt betraktad som en av de bästa målvakterna i världen, vilket ledde till en 3-0-seger för Arsenal.

Året därpå bröt Ljungberg in i startelvan och samma säsong 1999 spelade Arsenal och Manchester United bland annat mot varandra.AIK spelade två UEFA Champions League-matcher mot andra lag från sin grupp. I UEFA-cupfinalen 2000 förlorade Arsenal mot Galatasaray från Turkiet. På grund av skada kunde Ljungberg inte spela.

Ljungberg hade ett långvarigt rykte om att göra avgörande mål för Arsenal. Efter att Dennis Bergkamp satt upp matchen med några dubbel- eller triple-play-justeringar var det ingen överraskning att han gjorde mål. Han gjorde matchens första mål för Arsenal i FA-cupfinalen 2001 mot Liverpool, även om Gunners till slut förlorade. Bollen placerades på en central mittfältsposition av Ljungberg inför den kommande FA-cupfinalen mot Chelsea.

Fredrik Ljungberg Längd: 1,75 m

Sedan dribblade han förbi Chelseas John Terry och nickade precis utanför stolpen för att säkra segern.2-0 avslutningen fastställde cupvinnaren och etsade in ett svenskt namn i historiens annaler. Ingen annan spelare i FA-cupens historia hade någonsin gjort mål i på varandra följande mästerskapsmatcher.

Fredrik Ljungberg Längd

Efter sin tid med Arsenal fortsatte Ljungberg sin spelarkarriär med bland annat Seattle Sounders, Chicago Fire, Celtic, Shimizu S-Pulse och Mumbai City.2012 avslutade han officiellt sin karriär inom området. Freddie började arbeta som Arsenal-ambassadör sommaren 2013 och tre år senare tog han på sig ytterligare ansvar i form av träning för klubbens under-15-lag.

Andries Jonker, som då var akademisk ledare, anställdes som huvudtränare för den tyska klubben Wolfsburg och svenska spelare assisterade honom i hans nya roll.Tidsspannet i Tyskland var dock bara något mer än ett halvt år. Sedan de tvingades lämna sin Bundesliga-klubb i september 2017 har Ljungberg blivit en klubblegend i 1990-talets spår.

I september 1998 sparkade Arsene Wenger honom. Han köptes från Halmstads BK för 40 miljoner dollar, och han gjorde mål i sin debut mot Manchester United med en långdistanslob över Peter Schmeichel på Highbury.Mellan 1998 och 2007, när han aktivt spelade för klubben, vann han två ligatitlar och tre FA-cuper. Han gjorde 70 mål samtidigt som han spelade 326 matcher för Arsenal.

Efter sin tid med Arsenal spelade Ljungberg för en mängd andra lag, inklusive West Ham, Seattle Sounders, Chicago Fire, Celtic, Shimizu S-Pulse och Mumbai City. Yrkeslivet avslutades definitivt 2012. Sommaren 2013 blev Freddie ambassadör för Arsenal och tre år senare togs han in som tränare för U15-truppen.

Ett år efter att den tidigare akademichefen, Andries Jonker, tackade ja till en tjänst som huvudtränare för tyska klubben Wolfsburg, tog klubben in en svensk som skulle fungera som hans assistent. Tiden i Tyskland var dock en och en halv månad kort. För i september 2017 släpptes de från Bundesliga-klubben.

Sommaren 2018 slogs det fast att Freddie hade återvänt till Arsenal. Det var då som svensken anställdes som U23-tränare. Tog sitt lag till andra plats i Premier League 2 innan han blev befordrad till Unai Emerys träningsstab som assistent under sommaren.Efter Unai Emerys avsked som Arsenal-tränare den 29 november tillkännagavs det att Freddie skulle tjänstgöra i en tillfällig kapacitet tills en permanent ersättare kunde hittas.

Den legendariske Arsenalspelaren FREDDIE LJUNGBERG har också fungerat som klubbens inofficiella tränare tidigare. Efter att Unai Emery avgått togs det svenska landslagets assisterande tränare bort från sin post. Fredrik Ljungberg lyder auktoritet och studerar svenska.

Innan han kan lära sig engelska måste han träna sin hjärna att tänka på det språket. Efter att ha växt upp i England under mer än ett decennium bestämde jag mig för att det var dags att börja lära sig språket.

Jag är säker på min förmåga att kommunicera på svenska inom en inte alltför avlägsen framtid, men företagets arbetsregler är främst skrivna på engelska och det har varit svårt för mig att avgöra vad enskilda ord på svenska egentligen betyder. Du kommer inte hitta något som liknar världens ände här. Ta några engelsk fotbollsfraser där jag har haft problem med att komma på vad jag vill säga som exempel.

Fredrik Ljungberg Längd
Fredrik Ljungberg Längd

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!