Mia Törnblom Barn

Sprid kärleken
Mia Törnblom Barn
Mia Törnblom Barn

Mia Törnblom Barn – Mia Törnblom, författare, talare och ledare, kämpade länge för att bli gravid med hjälp av provrörsbefruktning (IVF), och hon hade många misslyckanden på vägen, inklusive ett när hon höll ett tal inför 800 personer. Äntligen, med lite hjälp, kunde hon hissa hoppflaggan och gå vidare. Hon berättar också för Titti Schultz i P4 Extra om sin kamp med missbruk och sin rädsla för att bli äldre.

Vi tänker på henne som den unga tjejen i grön plyschoverall som ger oss ett ryck av energi och påminner oss om att hur vi än gör så finns det ett värde i oss själva. Av denna anledning har jag undvikit att diskutera min ångest i tidigare intervjuer. Jag har alltid varit öppen med att jag skojar, men jag föredrar att prata om mitt förhållningssätt och det arbete jag har gjort snarare än mig själv.

Hon gör detta för att uppmärksamma sin nya självbiografiska bok, “S dumt!Här känner jag att resan jag varit med om kan motivera andra. Mia ringer in, “Jag är etablerad och jag kan berätta om min bakgrund utan att oroa dig för att din musiksmak kommer att bli lidande” när hon tar en tugga av sin grönkål och tomatsallad.

Hon slår sig ner i högra änden av hörnsoffan högt över vindströmmarna på Stockholms Arbetargatan, där hennes familjeägda företag med fem föreläsare fortsätter att arbeta fram till slutet av november. Min barndom i Skärholmen var underbar. Mina föräldrar har alltid älskat och stöttat mig. Jag var en fotbollsspelare som tyckte att skolan var ganska lätt.

Mitt motstånd mot slentrian var större än min längd efter barndomen. Ungefär när jag började äta p-piller och kom in i ett långvarigt förhållande, när jag var 15 år gammal, gick jag upp 20 till 25 pund. Några år senare, när jag började jobba som skulptör, hängde jag runt på Café Opera med miniatyrmodeller. Jag erbjöds kokain men jag var helt emot det.

– När jag var 19 år tog jag en tur till Canadian Maritimes. En vän där berättade för mig om några fantastiska bantningskor med amfetamin. Hon var orolig för att människor skulle bli beroende och sa att två veckor var all tid som människor kunde tillbringa med dem.

Jag provade det direkt och gjorde det till en fast del av mitt liv. Mia ökade sin dos av Kilona från två tabletter per dag till fyra inom några veckor, och hon tog alla i två månader. Under de dagar jag inte kunde spela bantningspillren blev jag extremt trött och hungrig, vilket ledde till att jag fruktade att jag skulle kollapsa som en elefant om jag slutade.

Eftersom amfetamin fanns i tabletterna, tänkte jag att det inte skulle vara för farligt att prova kokain. Jag var i London med min stora, farliga kattunge och jag brydde mig inte ens om att inse att pulvret i min hand faktiskt var heroin. Jag funderade över effekten och insåg att jag inte längre behövde några skruplar.

Mia Törnblom Barn

Jag var säker på att jag inte kunde bli beroende. Jag var vittne till att folk fastnade i missbruk under uppväxten i Skärholmen, men de kom oftast från fattiga förhållanden och åt dåligt, så jag gjorde inget åt det.De första två och ett halvt åren av mitt liv rökte och sniffade jag bara heroin. Jag har gått igenom många förändringar i mitt liv den senaste tiden. Jag gav till slut upp att försöka driva mitt eget företag och började genast umgås med brottslingar. Jag var ganska uttråkad och jag ville göra saker som andra tjejer verkade intresserade av.

Om du är blond och anspråkslös som jag kan du komma undan med mycket fulspel eftersom ingen någonsin skulle misstänka något. Om jag hade haft mörkt hår och sett ut som en australiensare, skulle de ha tagit mig för ett exempel på tullen, helt klart.

Jag stötte hela tiden på saknade förklaringar. Jag övertygade mig själv helt om att jag var besatt av en kompis. En del av mig visste alltid att de människor jag brydde mig om inte påverkades negativt av mina gnäller. Sanningen är att jag aldrig har dödat någon, men jag har betalat andra människor för att göra det mot mig, vilket uppenbarligen är värre.

Den här boken handlar om de saker jag har gjort med mitt liv för att kompensera för den skada jag har orsakat andra och det våld i hemmet jag har varit med om. Att försöka förklara vad som ledde till misshandeln verkar irrelevant för mig.

Jag var tvungen att tvinga mig själv att släppa taget för att bli frisk igen. Jag var i ett riktigt giftigt förhållande i totalt tolv månader. Jag fick så mycket panik att jag borde ha vetat bättre än att hålla brandtal om hur någon möjligen skulle kunna gå någonstans på första försöket. På den tiden var jag så ur kontakt med mig själv på grund av mitt missbruk att jag inte kunde få energi att röra mig. Det var inte förrän polisen grep honom som jag äntligen kunde få tillbaka mina pengar.

Jag önskar att jag hade lärt mig andra sätt att ta in pengar. Till en början nöjde jag mig med att laga mina egna verktyg och att inte dela dem med någon annan, men så småningom kom jag att avsky avhållsamhet som en dygd som jag inte såg något behov av att odla.

Jag är verkligen tacksam för att jag undvek att drabbas av hepatit eller någon annan fysisk skada till följd av drogmissbruk. Min hepatit har spontant försvunnit. Sorgen fick mig att äntligen erkänna hur mycket jag hade saknat mina nära och kära. Förra gången jag ringde hem bad jag min mamma att släppa in mig. Det var det bästa hon kunde ha gjort, och från den tidpunkten kunde jag inte koncentrera mig på någon annan.

Mia Törnblom Barn
Mia Törnblom Barn

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!