Göran Persson Barn

Sprid kärleken
Göran Persson Barn
Göran Persson Barn

Göran Persson Barn – Född den 20 januari 1949, den svenska politikern Hans Göran Persson (svenska: jran pn) ledde det svenska socialdemokratiska partiet och var statsminister för landet 1996 till 2006. .1979 valdes Persson in som representant för Södermanlands län i Sveriges riksdag.

Han avgick från den tjänsten 1985 för att överta rollen som kommunalråd i Katrineholm, en tjänst som han innehade fram till 1989. Han hade tidigare valts att representera samma riksdagsdistrikt och gjorde det igen 1991. 1989-1991 var han Ingvar Carlssons första och andra statsråd för utbildningsminister. I Carlssons tredje förvaltning var Persson finansminister från 1994 till 1996.

Efter att Ingvar Carlsson tillkännagav sin avsikt att avgå som statsminister valdes Persson att fylla rollen. Med början som statsminister fortsatte Persson sitt arbete för att minska Sveriges ihållande budgetunderskott, som han påbörjat som finansminister. Från och med 1994 stod underskottet för nästan 13 % av BNP årligen (BNP).

Efter välfärdssänkningar och skattehöjningar sjönk den dock till 2,6 % av BNP 1997 som väntat, vilket satte Sverige i en position att gå med i Europeiska ekonomiska och monetära unionen.Priset var dock högt, eftersom arbetslösheten steg till 13 % och sedan sjönk hastigt till 6 % inom samma kalenderår.

Efter att ha kastats ut från ämbetet 1991 gick det mycket sämre för Socialdemokraterna i det nationella valet 1998. Med samarbetet mellan Miljöpartiet och Vänsterpartiet kan Persson fortsätta som statsminister.

Socialdemokraterna fick riksdagsrepresentation i valet 2002. Persson lämnade omedelbart sin avgång efter valförlusten den 17 september 2006 och meddelade sina planer på att avgå som partiledare efter partikonferensen i mars 2007.

Sedan mandatperioden tog slut har Persson arbetat som konsult på Stockholmskontoret för JKL, en PR-byrå. I oktober 2007 släppte han en bok med titeln “Min väg, mina val” (Min väg, mina val). Sveriges regering utsåg honom det året (2008) till ordförande i Sveaskogs styrelse. .

In i en arbetarfamilj i Vingker i Södermanland föddes Persson. Han har de senaste åren uppgett att han strävade efter att bli präst som ung, men sökte sig till högskolan i Örebro där han läste kurser i samhällsvetenskap (primär sociologi) (huvudsociologi).

Göran Persson Barn: Linnéa Persson, Anna Persson

Innan han hoppade av skolan 1971 fick han 80 terminers merit inom området (120 hp). Även om tilldelningen av en hedersdoktor i medicin från det nu omdöpta rebro-universitetet i februari 2005 inte var utan dess belackare, möjliggjordes det av högskolans slutliga övergång till universitetsstatus.

. Paret separerade 1995. Han gifte sig med Annika Barthine den 10 mars 1995 och de separerade i december 2002. Den 6 december 2003 gifte Persson sig med Anitra Steen, vilket gjorde henne till hans tredje äktenskap.

2004 köpte Persson och Steen den 190 hektar stora jordbruksfastigheten Övre Torp vid sjön Båven i Södermanland. Paret började bygga ett stort hem där omkring 2006.Persson är flytande i både svenska och engelska.

Göran Persson Barn

Han fortsätter att utöva sin kristna religion och är aktiv i Sveriges Kristna Socialdemokrater.I en cykelolycka den 8 juli 2002 i Harpsund krossade Persson sitt vänstra nyckelben.Finansminister Pär Nuder och statssekreterare Sten Olsson var båda i rummet med honom när tragedin inträffade.

Pär Nuder hävdade i sin bok Stolt men inte nöjd från 2008 (som översätts till “stolt men inte nöjd”) att Persson hade ramlat av sin cykel när han cyklade på den efter att ha konsumerat många alkoholhaltiga drycker.

Som svar på dessa påståenden sa Persson: “Jag kan inte exakt rekonstruera händelsen, men jag kan säga lika mycket som jag är förvånad över att Pär Nuder minns någonting.”Persson diagnostiserades med artros i höften i september 2003 och kirurgi rekommenderades.

Istället för att betala för privat vård valde han att använda Sveriges offentliga sjukvård, hamnade på väntelista och fick en höftprotes i juni 2004. Under den nio månader långa perioden haltade han runt och gick tydligen på kraftfulla smärtstillande medel; han var tvungen att ställa in flera officiella resor på grund av det obehag han befann sig i.

När han slutade hade Persson suttit som statsminister i mer än tio år, vilket gjorde honom till landets näst längst sittande statsminister efter Tage Erlander. Han är en begåvad talare som ofta håller tal i farten, utan hjälp av sin personal.Flera tragiska händelser har inträffat under hans mandatperiod, inklusive Göteborgskravallerna i juni 2001, lönnmordet.

Göran Persson Barn
Göran Persson Barn

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!