Grynet Molvig Ung

Sprid kärleken
Grynet Molvig Ung
Grynet Molvig Ung

Grynet Molvig Ung – Grynet Molvig (folknamn: Anna Kristin Molvig Lewenhaupt; född: 23 december 1942, i Rygge, stfold) är en norsk saxofonist och sångerska som har varit verksam i Sverige sedan 1960-talet. Grynet Molvig bröt ut som jazz- och popsångare i hemlandet Norge i början av 1960-talet med släppet av singlar som “Det var du som sa nei” (1962) och “Ser du Jan, s hils fra meg” och “Lykkeland” (1963) respektive.

Efter att ha vunnit norska Melodifestivalen 1966 med låten “Intet er nytt under solen” ersattes hon av se Kleveland för Eurovision Song Contest.Hon gjorde sin skådespelardebut i filmen Norges söner från 1961 och fick erkännande för sina roller i musikalerna Bljackor (1964) och Stompa forelsker seg (1967). (1965).

Hon bröt över i Sverige när hon spelade huvudrollen i komedierna En flicka p gaffeln mot Lars Ekborg på Intiman i Stockholm 1966 och som den döende prinsessan Seija i Prinsessan samma år.1967 dök hon upp i Arthur Schnitzlers Anatol på Nationaltheatre, och upplevelsen gjorde ett sådant intryck på henne att hon bestämde sig för att överge sin popkarriär och istället fokusera på scenskådespeleri.

Hasse och Tage cast henne i den Oscarsbelönade revyn Spader, Madame!Hon var aktivt involverad i Stockholms scenproduktioner från 1970 till 1982, med roller som Den girige och Aska.Hon är en norsk skådespelerska som har medverkat i produktioner som “Et fjelleventyr” på Den Norske Opera (1973) och “Nol Coward’s Privatliv” på Victoria Teater (1990).

I tv-serierna Semlons gröna dallar och Affären Ramel har Molvig samarbetat med Povel Ramel. Hon uppträdde tillsammans med Povel i Berns Minspiration 1981 och gick med i Wenche Myhres 1992 Cirkus-revival av Knäpp som gästartist.

Hon har medverkat i flera norska filmer, däribland Stompa forelsker seg (1965), Döden ved porten (1970) och Bente Erichsens adaption av Thorbjörn Egners Folk- och löjromsbönder i Kamomilla City (1988). Hon har också medverkat i de svenska tv-dramaerna Röda rummet (1970) och En dres försvarstal, som båda regisserades av den svenska författaren Strindberg (1976).

Grynet Molvig Ung

Molvig gav upp skådespeleriet 1983 efter att ha fått en present av Carl Adam Lewenhaupt (“Noppe”). Hon var programledare för TV3:s Låt kameran rulla i början av 1990-talet. Efter skilsmässan 1996 återupptog Molvig sin skridskokarriär med pjäsen Rakt ner I fickan på Maximteatern den sommaren. Makarna tog en annan väg det året. [3] 2006 uppträdde hon på Intiman som Bordellmamman i musikalen Sweet Charity mot Nanne Grönvall.

Dessutom har hon varit regelbunden skådespelare i C More originalserien Gosmamman från programmets premiär 2015. Hon medverkade i den 16:e säsongen av Stjärnorna p Slottet 2021. Molvig är mamma till Kristoffer och Trine Margrethe Molvig, två unga män.

Även den normalt reserverade Carola Häggkvist var star-struck. Alla andra var nyfikna på hur det var att jobba med Sveriges megakårer.Och Grynet Molvig berättade historien. Och jag fortsatte med att berätta ännu mer. Jag tror inte att någon av de andra gästerna i slottet eller tv-tittarna lämnades i mörkret. Hon har nyligen setts i den svenska tv-serien “Gsmamman”, men i övrigt ligger Grynet Molvigs stora popularitet flera decennier tillbaka i tiden.

Därför kan jag säga att SVT “Stjärnorna p slottet” avsnittet om den 79-årige musikern lockade en större publik än vanligt. För långvariga fans var det en nostalgisk tillbakablick på hennes tidiga dagar. De yngre var imponerade över hur mycket hon hade åstadkommit. Carola Häggkvist var den mest star-struck av stjärnorna på slottet. Hon frågade om Grynet var medveten om hur exceptionellt vacker hon var när hon var ung. Det var hans livslånga dröm att lyssna på Grynet sjunga.

Såg också flera paralleller till hans eller hennes egen tidigare yrkeserfarenhet.Grynet förklarade i Marika Carlssons avsnitt att hon kände en orolig förväntan på sin egen dag. Detta fick henne att känna att hon var i en pjs där någon glömde ge henne en hand.
Det fanns inga tecken på hennes nervositet när hon beskrev sitt liv och karriär.

Historien i Norge var inget nytt för de flesta. Att hennes barndom sammanföll med andra världskriget. Vissa medlemmar av familjen var religiösa medan andra inte var det. Det var precis som hon hade beskrivit. Påfallande lättsam och humoristisk; humoristiskt kvick.
Det verkade som om resultatet inte brydde sig om Grynet.

Men det är kanske så det är om man har en syn på sig själv. Men de nakna scenerna blir normen i Hollywood-filmer. Grynet berättade en rolig historia om hur Tage Danielsson och hela filmteamet strippade när hon och Gösta Ekman spelade in sexscener till “Mannen som slutade röka”.

Och hur hennes mamma grät så mycket över de nakna scenerna i svenska filmer att hon kände sig tvungen att sluta sjunga med den lokala körledaren. 1965 gifte sig Molvig med den norske kompositören Alfred Janson, med vilken hon har en son som heter Theodor som också är skridskoåkare. Omkring 1980–1981 träffade hon mäklaren Frank Andersson. Mellan 1983 och 1996 var hon förlovad med greven Carl Adam Lewenhaupt, med smeknamnet “Noppe”, som var nära vän till kung Carl XVI Gustaf.

Grynet Molvig Ung
Grynet Molvig Ung

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!