Hampus Nessvold Familj

Sprid kärleken
Hampus Nessvold Familj
Hampus Nessvold Familj

Hampus Nessvold Familj – Han föddes i Värnamo 1996 och är en ambitiös och lovande ung skateboardåkare, artist, manusförfattare och programledare. Han är ett nytt vapen att räkna med, vars spännande resa många människor följer ivrigt. Hampus har nominerats till det prestigefyllda kulturpriset Läkerol Årets röst.

Priset går till en modern gestalt som gjort sig ett namn i en bred publiks ögon genom sin djärvhet; någon som har vågat utmana, väcka debatt och åstadkomma förändring. Steve Angelo, Therese Lindgren och Eva Röse var bara några av de andra stora namnen bland de nominerade.

Hampus Nessvold är känd för sina roller i en rad olika shower, bland annat Zia & Nessvold på P3, Tänk till snackar stress på UR/SVT1, och webbserien Hampus gör sommaren, med flera. 2017 gav Hampus ut den populära och kritikerrosade boken Ta det som en man. Han diskuterar sin sexualitet, våld, vänskap, pornografi, kärlek och kroppsuppfattning i den här boken. Han berättar om sina erfarenheter av saker som manlig bindning, oavsiktlig vänlighet och sexuella triumfer. Till machokulturen, för en ny sorts manlighet.

En avgörande bok! Boken släpptes tillsammans med ett tillhörande soundtrack, där varje låt motsvarade ett kapitel. Be a Man är titeln på albumets debutsläpp. Glöm inte att kolla in hans senaste singel, Soundtrack of My Life, som han skrev tillsammans med Miss Li och Hampus.

Hampus Nessvold gör sin scendebut i sin självbetitlade soloshow den kommande sommaren. Den humoristiska, musikaliska och lätt tragiska scensättningen av Ta det som en man är en förlängning av boken där vi får följa honom från barndomen i Värnamo genom uppväxten och in i vuxenlivet. Den hade premiär den 22 februari och regisseras av Mia Skäringer.

I läsningen baserad på boken gör Hampus en humoristisk och självmedveten djupdykning av sig själv och sin manliga roll. En djupt personlig och tankeväckande läsning som utmanar inte bara den destruktiva och begränsande mannens roll i dagens samhälle, utan också uppmuntrar pojkar och män att ta ansvar och gå med i kampen. En läsning som trots sin höga realism lyckas vara rolig och ironisk utan att någonsin gå över gränsen och som därmed underlättar kommunikationen mellan unga och gamla.

Hampus Nessvold är tillgänglig för bokning som talare, konferensmoderator, artist, programledare, skateboardåkare och skådespelare i film- och tv-produktioner. En film med några inslag av mystik börjar. En ung man i vitt dansar på toppen av tornet. Kanske har han en svag punkt för den vidriga toningen om hur Hampus umgicks med fåglarna men tog på sig att undvika att bli kategoriserad som en groda. Fotboll blev hans passion, och under lång tid antog han felaktigt att han var homosexuell eftersom han alltid kände sig malplacerad i de manliga roller han förväntades spela.

Istället försökte han framstå som en man. Hälsa, uttrycka känslor, sjung, dansa, lyft vikter och älska kvinnor; det var vad jag ville göra med hela registret. Testa sin maskulinitet och vara sitt eget okomplicerade jag. Utan sidoblickar på hur en “riktig Karl” ska agera enligt samhälleliga normer.

Trots att han bara är 23 år har Hampus Nessvold en gammal hunds visdom och en ung mans entusiasm när han skriver texten om den omänskliga handlingen att infoga osympatiska skvallerspalter i makaber fiktion. Hans filosofi, utarbetad i boken “Ta det som en man”, fungerar som grunden för hans uppträdande.

Mia Skäringer regisserade filmen och i bakgrunden hörs ekot från både Gulletussan och Tabita; vid en första anblick kan det tyckas som att Hampus Nessvold har blivit en sorts lillebror till “No more fucks to give”, men verkligheten är helt tvärtom. Han kan ta saken i egna händer inför nästa föreställning.

Det finns mycket potential i denna spinkiga lilla vaggvisa; hans röst är så söt att vi nästan brister ut i sång. Mysigt, högtidligt, rörande och njutbart på en gång. Han har skrivit en bok som heter “Ta det som en man” för att sätta stopp för den machokultur som han ser runt omkring sig. I en exklusiv intervju med FRIDA berättar Hampus Nessvold om sin kärlek till grating och sin vänskap med William Spetz och Oscar Zia.

Hampus Nessvold Familj

Gud är Gud, och chansen att misslyckas har alltid funnits där. Jag vill helst inte ta några chanser och riskera att förlora mycket pengar på att försöka göra allt på en gång. Men idag inser jag att olyckor är bra; de motiverar mig att göra rätt nästa gång. Nej, jag är faktiskt ganska blyg och reserverad. Jag hatar att känna mig liten och sårbar, så jag undviker dem.

För bara några dagar sedan var det meningen att jag skulle gå på premiär med en kompis, men så föll han plötsligt utom synhåll och berättade att någon annan skulle följa med. Det var därför jag gick med; Jag orkade helt enkelt inte vara social. Jag förstår inte varför detta är så ovanligt i professionella sammanhang. Vi hade bara träffats i tillfälliga miljöer tidigare, men redan då kunde jag säga att Oscar var en bra person med hög moralisk standard. Han trodde att jag var distanserad och överhettad. Men det var helt oväntat.

I somras blev vi nästan romantiska och började umgås tillsammans hela dagen, varje dag. Vi har blivit mer som en familj nu när vi delar våra måltider och umgås på helgerna. Jag tar ledarskapets mantel på allvar samtidigt som jag bidrar till laget. Jag började spela fotboll och spel trots att jag hellre föredrog att prata framför sport.

När jag inte kunde uttrycka mig lärde jag känna mig själv på egen hand. Det var första gången jag någonsin träffat min bästa vän, William (Spetz red. anm). Han var från Umeå och jag från Värnamo, och vi har haft kontakt ända sedan jag intervjuade honom för podden.

Hampus Nessvold Familj
Hampus Nessvold Familj

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!