Hanna Hellquist Pappa

Sprid kärleken
Hanna Hellquist Pappa
Hanna Hellquist Pappa

Hanna Hellquist Pappa – I sommar 2009 tog Hanna Hellquists pappa sitt liv. Hon diskuterar händelsen och dess effekter på henne i “Vinter i P1”, men hon betonar också behovet av en öppen dialog om självmord.

Jämfört med att dö i cancer, varför är det fortfarande stigmatiserat att dö av självmord? I föreställningen funderar hon över just denna fråga. Hanna Hellquists pappa gick bort för tre och ett halvt år sedan. Han hade fått i sig en dödlig dos lugnande medel och alkohol och begick självmord. Idag på “Vinter i P1” diskuterar Hanna äntligen självmordet och tvisten de hade några veckor tidigare.

Hannas sommarsamtal med sin pappa fick honom att känna sig nedslagen eftersom hon bara diskuterade deras förflutna tillsammans. Han kände att hon hade varit orimlig. Hon hävdar i programmet att de efter några veckors försök att komma tillbaka tillsammans slutade bråka igen.


När allt var över satte sig pappan i bilen och gick. När hon väl hade sagt hejdå till honom var det sista gången hon någonsin såg honom. Han begick självmord några veckor senare.Jag hittade honom, han låg i blöjan och låg på sängen, berättar Hanna.

Hon skrek och spurtade både inne och utanför sin lägenhet. Indignation fyllde hennes ansikte. Det var sorg i hennes ögon. – Sättet jag skrek var som ett djur, säger hon. Efter en kort betänketid meddelade hon sin ledning att hon lämnar P3. Hon lämnade så småningom också sin post på Dagens nyheter.

Hon avslutade sommaren med att piffa upp semesterstugan och dricka vin. Så småningom blev det hennes sätt att hantera förlusten. Hon ville först att självmordet skulle döljas så att ingen skulle veta om det, säger hon. Men nu ser hon på saker och ting väldigt annorlunda.

Jag känner att det är viktigt för folk att veta. Dessutom skulle jag vilja att vi kan ha ett öppet samtal om självmord i Sverige just nu. I avsnittet understryker hon vikten av att ha en öppen dialog om frågan.
I sina fall visar hon hur skadligt stigmat mot självmord kan vara. Hon hävdar att endast en person som deltog i faderns begravning någonsin erkände för henne att de var ansvarig för självmordet.

Enligt Hanna samlade Riksförbundet för självmordsförebyggande och efterlevandestöd bara in några hundra kronor eftersom endast en av gästerna uppmärksammade dödsorsaken med ett bidrag till rätt plats.Riksförbundet för kronisk obstruktiv lungsjukdom, Cancerfonden och Hjärt- och lungfonden fick alla donationer.

Det tyckte jag var extremt märkligt.Hon avslutar sitt vintertal med att uttrycka sin önskan om en tid där självmord diskuteras öppet och nära och kära inte behöver känna skuld eller skam.Jag kommer inte att göra fler intervjuer om det här ämnet, men för tillfället kommer jag att fokusera på att minnas honom som han var i livet. Jag ber att jag ska bli framgångsrik. Hanna twittrade sin uppskattning till tittarna efter showen:

Hanna Hellquist Pappa: Lars-Erik Hellquist

Jag uppskattar alla som kommenterat eller mailat mig om vintermötet. Det är trevligt och rostat. Allt fler klagomål på de nya Piggelin-förpackningarna från GB svämmar över Konsumentverket.Blev otroligt upprörd över fräckheten och kände för att bojkotta GB som behandlar sina konsumenter som idioter”, kommenterar en stockholmare.

Ytterligare sex klagomål lämnades in till Konsumentverket efter att rapporter i Aftonbladet och på andra håll hävdat att GB sänkt mängden glass i Piggelinpaketet från 15 till 10, utan att sänka priset.Krympinflation syftar på fenomenet att minska förpackningar med ett stabilt pris, och det har tidigare uppmärksammats mest inom kaffeindustrin, där standardstorleken på behållare har minskat från 500 gram till 450 gram.

Hanna Hellquist Pappa

I sin artikel säger en ensamstående mamma: “Tidigare kostade 15-packet piggelin ungefär 43 kr. Priset för ett 10-pack piggelin är nu detsamma på alla stormarknader. “Som ensamstående mamma tror jag inte det är acceptabelt.

Jag tycker inte att det är okej att höja priset på glass och liksom skylla på att mejeriprodukter har vuxit i pris”, skriver en kund från rebro. Dessutom har flera av de större förpackningarna haft antalet glass sänkt med fem samtidigt som priset bibehålls eller till och med höjts.Konsumentverket får följande brev från en journalist i Lule:

Tidigare sålde de 15 glassar per förpackning, men nu säljer de bara 10, vilket gör att konsumenterna blir överdebiterade och lurade.Antalet glassar har minskat utan att de har bytt paket eller förpackning”, kommenterar en beställare från Helsingborg. Det tyder på att du som tidigare beställare räknar med en ökning av affärerna.

En Mölndalsk kund kallar dem “humboldts”:skrev kunden.Den verkliga prishöjningen, beräknad av en Vara-kund, är:skrev kunden.Den verkliga prishöjningen, beräknad av en Vara-kund, är:Vi verkade inte så oroliga eftersom försändelsen verkade vara som vanligt.

Men vi fick senare veta att prishöjningen åtföljdes av en minskning av antalet tillgängliga glassar, från femton till tio. Det översattes till en prishöjning på 75 procent, från cirka $2,85 till $5,00, varje glass. Argad in i botten av nerven av det. Alla är medvetna om att matkostnaderna har ökat dramatiskt. Detta inkluderar anläggningar för tillverkning av glass.

Hanna Hellquist Pappa
Hanna Hellquist Pappa

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!