Hur Lång Är Joakim Lundell

Sprid kärleken
Hur Lång Är Joakim Lundell
Hur Lång Är Joakim Lundell

Hur Lång Är Joakim Lundell – Joakim Alexander Lundell, tidigare Berg, numera Karlsson, är en svensk artist, formatutvecklare, regissör, ​​programledare, författare och YouTuber; han föddes den 9 oktober 1985 i Vadstena. Han uppträdde tidigare under namnet Jockiboi.

Han och hans fru Jonna Lundell driver en populär svenskspråkig kanal på YouTube under namnet Jocke & Jonna. 2010 blev Lundell känd som ” Jockiboi ” på sin blogg och i realityserien Tylösands kungar efter att ha övervunnit motgångar som härrörde från sin uppväxt, som innefattade bland annat kriminalitet och hemlöshet.

Erkännande som en YouTube-personlighet kom tidigt på 2010-talet för honom; han har sedan dess vunnit flera utmärkelser för sina bidrag till plattformen vid evenemang som Golden Tube och Barncancergalan. Lundell släppte musik under namnet Jockiboi från början av 2010-talet till 2016. Två av dessa låtar tog sig till och med bland de tio bästa på de svenska listorna!

Både “Snapchat” och “Efterbralla” är nu officiellt platina. Släppt under namnet Joakim Lundell sedan 2017, hans första sex singlar hamnade alla i topp fem i hemlandet Sverige. Den första, “All I Need”, blev en succé i Sverige, där den belönades med trippel platina. Lundells första låt, “Under Water”, som han spelade in med Dotter 2020, följde efter publiceringen av hans debutalbum, Feelings, i juli 2018.

Lundell har medverkat i flera TV-program på nätverk som Viafree och Discovery+; 2016 gifte han sig med Jonna Lundell, vilket inspirerade till skapandet av serierna Jockiboi och Jonna in nöd och lust. Lundell släppte två memoarer, Monster (2017) och Du är inte ensam (2018). Efter ett antal presentroller regisserade Lundell Spökjakt 2019, som utsågs till “Årets program” av Kristallen 2020.

Hur Lång Är Joakim Lundell

Han var gästföreläsare på Sommar I P1 2019, och året därpå regisserade och var han värd för originalformatshowen Hide & Seek, som debuterade på Discovery+ och YouTube. Joakim och Jonna Lundell, ett svenskt par, har av Medieakademin utsetts till etta på sin lista över de svenskar med störst effekt på sociala medier under tre år i rad (2017, 2018 och 2021).

Joakim Alexander Karlsson (senare förkortad till Lundell) föddes i Vadstena till de ensamstående föräldrarna Thomas Aarö och Annika Berg 1985. Han är äldst av fem yngre halvbröder och en yngre halvsyster, två bröder på mammas sida och två bröder och en syster på sin fars. När barnets pappa strax efter födseln reste till Australien fick Berg tillfällig vårdnad.

Lundell tillbringade tid i deshög och andra fosterhem och ungdomshem som barn och ung. Han var på gatan, missbrukade droger och ägnade sig åt kriminell verksamhet ett tag. När Lundell var vuxen fick han diagnosen Aspergers syndrom och hyperaktivitetsstörning.

Det var inte förrän han träffade Jonna Lundell 2011 som han bestämde sig för att flytta till Norrköping. På kvällen med Guldtuben-galan 2016 bad han henne att bli hans fru. De gifte sig den 9 juli 2016 och han bytte efternamn till Lundell. Hon föddes den 28 oktober 2018; hon är deras första barn och en dotter. Paret välkomnade sitt andra barn, en pojke, den 12 augusti 2020.

När Lundell dök upp i Kanal 5:s Kungarna av Tylösand som sitt alias “Jockiboi” 2010 blev han en mediesensation. Hans kontroversiella blogg, som inkluderade avsnittet “Dagens runk”, där han diskuterade sin användning av kokain och andra narkotika, ledde till att han upptäckte honom innan serien. Efteråt sa han att han kände sig generad över kommentarerna.

Hur Lång Är Joakim Lundell

Förutom “Vi dricker Redbull och vodka” och “Inget stoppar oss nu” 2012 släppte Lundell även “Välkommen” 2014, men ingen av dessa låtar var kommersiellt framgångsrika. “Va’ fan är det med mig” släpptes med GMX i juli 2015. När den här låten av Lundell tog sig till nummer 100 på Sverigetopplistan var det bandets första hitlistor.

De släppte ytterligare tre singlar med GMX, som alla hamnade på topp 20 i Sverige efter succén med den här låten. Låtarna “Snapchat” och “Efterbralla” har certifierats platina, medan “#FML” har certifierats som guld. Seriefinalen “Efterbralla” nådde topp fyra på den svenska singellistan.

Under början av 2010-talet lanserade Lundell sin YouTube-kanal Jockiboi TV. Denna kanal, som döptes om till “Lundell Pranks” 2016, lockade över en halv miljon tittare innan den plötsligt lades ner i december samma år. I juli 2014 använde han denna plattform för att släppa Wicca, en skräckfilm som var tydligt influerad av Blair Witch Project.

I mars 2015 lanserade Lundell och hans fru Jonna Lundell sin huvudkanal, “Familjen Lundell” (tidigare “Jocke & Jonna”), som nu har över 900 000 prenumeranter. På sin tredje kanal, helt enkelt kallad “Joakim Lundell”, delar Lundell med sig av både sin musik och musikrelaterade videor. Många utmärkelser har tilldelats honom som ett erkännande för hans bidrag till YouTube-communityt. Det är Tube of Gold.

Året därpå vann han titeln “Årets dolda kamera” och var finalist till priset “Årets Youtuber”. Årets YouTuber, Årets video (“Spökjakt – Frammegrden”), Årets musikklipp (“All I Need”) och Årets serie (“Spökjakt”) var bland de fyra utmärkelser han tog hem från 2017 Gold Tube Awards.

Realityprogrammet Jocke och Jonna I nöd och lust sändes på TV3-play och Viafree inför Joakim och Jonnas bröllop 2016. Showen Jockiboi och Jonna, som följer paret när de går i vardagen, debuterade i oktober samma år. Deras sitcom Jocke och Jonna met, som sänds på Viafree, debuterade på streamingtjänsten den 2 maj 2017.

Hur Lång Är Joakim Lundell
Hur Lång Är Joakim Lundell

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!