Isolde Död

Sprid kärleken
Isolde Död
Isolde Död

Isolde Död – Och hon heter Isolde. Vi var på den sterila sidan. Här dansar hon hela natten, och hon kom på hur en lampa fungerar och satt och snurrade och lutade sig i ljuset hela kvällen.
Det är en ovanligt varm höstdag och Mattias har tagit ledigt från jobbet för att komma och träffa mig. Hans syster Isolde är ett av barnen lex Bobby kom för att hjälpa till att ta hand om. Vi fikar och slår oss ner för att undersöka ett kortspel som han inte har spelat på flera år.

Isolde var ett adoptivbarn när hon kom sju år senare, men relationen mellan hennes pappa, Mattias, och hennes mamma, Isolde, surnade strax efter hennes födelse, och Isolde flyttade hem med sin mamma. Detta markerade början på en svår period i deras liv.

Hon sa att jag skulle komma förbi dig någon gång under veckan, men att jag efteråt inte skulle förvänta mig att se henne igen. Så det var där allt började… Följande är vad jag hittade när du ringde. Jag har inte haft lust att leka plock med Isoldes miniatyrtavlas. Det du ser här liknar det arbete hon gjorde i skolan, som jag kunde få.

På svenska: Nej, vi fortsätter, det är s här. Jag har inte tänkt så mycket förut nu. Man måste hålla koll på saker varje dag när man väl har kommit till en viss gräns. Den gr inte lättare med ren, det inte finns ngot som säger enligt mig att sorg gr över eller liknande, och varje gng jag lyfter fram ngot sdant här, läser ngot eller tittar p det s Det är därför jag inte har gjort några planer. För denna oro är det mycket att hantera tills dagligen.

Mattias dotter blev tre och ett halvt år. Förlusten av sin mamma inträffade i juni 2013. Ungefär ett halvår efter att Mattias hade anmält henne till Socialtjänsten började hon träffa någon annan.Det är ovanligt att barn dör i Sverige på grund av övergrepp. I genomsnitt under de senaste fem åren har fem barn dött varje år.

Men när det inträffar, och varningssignaler om barnets behov av säkerhet har upptäckts, måste en grundlig utredning om vad som gick fel göras. Så kan vi identifiera sprickor i samhällets skyddsnät, åtgärda dem och förhindra liknande incidenter i framtiden. Det är uppdraget Bobby har fått i uppdrag, så han borde gå ut och slutföra det.

Dagens elit kommer att visa att avgörande information om avlidna barn förbises, och att upptäckta incidenter är så enkla att utreda att frågan bara är om det är möjligt att avslöja systemiska brister eller inte.Kaliber kommer också att visa att så inte behöver vara fallet. Men först, låt oss resa tillbaka i tiden tio år till när Lex Bobby återvände till Sverige efter en händelse som skakade landet.

Bobby, då 10 år gammal, anmäldes försvunnen i januari 2006 av sin mamma och styvfar. Många människor blev involverade i sökandet efter Bobby. Cirka tre veckor efter hans död stod det klart att de ansvariga hade misshandlat honom.

Det som hände Bobby kunde inte hända någon annan. Bobbylagen trädde i kraft två år efter hans död, och det rådde bred politisk enighet om att det var nödvändigt. Flera andra länder började genomföra hamnrenoveringar långt före USA. Staffan Janson, barnläkare och docent vid Sveriges Uppsala universitet, är en av dem som länge arbetat med att se den här typen av haveriutredningar implementeras även i Sverige.

Dödsfall i en byggnad beskrivs till exempel mycket detaljerat. Beror det på människans natur, tekniska framsteg eller något helt annat? Och genom att agera på det här sättet lär sig människor och antalet dödsfall inom andra branscher, som bygg, transport och flyg, minskar.

Det är jag helt säker om. Så småningom kan man konstruera vad som kan kallas lathundar. Man kan skriva på en enda sida, kanske med två punkter: här och här och här. Är det så att du har gjort fel med fyra av följande två saker? Reagera!

Isolde Död

Utredningar görs p Socialstyrelsen efter att lex Bobby trädde I kraft I januari 2008, men innan de kunde komma igng har det uppsttt problem.När polisen väckt åtal mot någon som är misstänkt för att ha dödat ett barn är den skyldig att informera Socialförvaltningen.

Mycket ofta övergår ansvarsbördan till reportern som måste dokumentera det ögonblick då en domstol beslutar att en viss bestämmelse i denna åtgärd har uppfyllts. Men enligt Marie Nyman, som tog över som projektledare för de kommande Bobby-försöken i april, kan Socialstyrelsen inte få tillgång till relevant information:

Kaliber har fått veta av både polisen och myndigheterna att de inte har kunnat införliva rapporter om sådana incidenter i sin rutinverksamhet. Många människor har fått höra att detta måste göras, men när det är dags glömmer de. Därför tvingas Marie Nyman och hennes medarbetare ta en paus efter de händelser som de förväntas konfronteras med.

Det gör de genom att bland annat ringa runt till knotarna och hålla ett öga på dem i media; ja, jag tror att de flesta av dem har setts. Jag tror inte att media har saknat någon. Men om det visar sig att vi inte får någon underrapportering så kommer det inte att göras några begravningsbyrårekvisitioner till Socialtjänsten.

Tyvärr ser det ut som att vi missat båten på denna, och tyvärr är Bobby inte det enda som inte har fungerat. Det är inte ens första gången sådana lagar har tillämpats. När utredningen kan påbörjas begär socialtjänsten in skriftlig dokumentation från myndigheter som har interagerat med barnen. Du kan börja leta efter potentiella missförhållanden inom många sektorer, såsom socialtjänst, sjukhus, skolor och polisavdelningar.

Isolde Död
Isolde Död

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!