Karl Fredrik Gustafsson Föräldrar

Sprid kärleken
Karl Fredrik Gustafsson Föräldrar
Karl Fredrik Gustafsson Föräldrar

Karl Fredrik Gustafsson Föräldrar – Morgonrocken är en stapelvara som nästan ingen som har sett “Karl Fredrik på sterlen” kan glömma. Att gå omkring i morgonstaden är en härlig och naturlig upplevelse för mig. Det här är vårt hem och vår arbetsplats. I en intervju med allas.se sa Karl Fredrik “Jag tar butiken och tycker att butiksinnehavaren ska få ha vad han vill på sig.”

Det var morföräldrarnas tur att den regelbundet förekommande stenen hamnade på Karl Fredriks vind. Mina morföräldrar Ingmarie och Anders gav mig denna klassiska morgonrock från Pelle Vävare innan vi flyttade hit. Enligt vad Karl Fredrik avslöjar i en intervju med Expressen har ingen någonsin använt Hans morgonrock, därför antogs det att han skulle använda den istället.

Ändå begränsar han inte sin morgonklippning till Eklaholms gränser. Ett inlägg i den lokala radiostationen Radio Active som publicerades i december 2019 beskriver hur han “vaknade upp i radiostudion klädd i sin morgonrock”, med varningen att det blev lite jobbigt att gå upp ur sängen och klara sig jobba i tid på morgonen. Innan han pratar om julblommor som azaleor, tazettor och mistelar frågar han retoriskt: “Men det är väl ett morgonprogram det här.”

Karl Fredriks tidiga intresse för blommor var förutseende. I ett antal intervjuer har han berättat om de äldre som har påverkat honom under hela livet.Jag har alltid älskat blommor; det har bara alltid varit så. Min mormor talade perfekt latin och kunde alla namnen på de människor hon träffade som barn, så jag följde alltid i hennes fotspår. Bönder och deras fruar var lika överseende med att odla grönt och blommor, hävdar han.

När han var 15 år gammal sålde han autentiska blomsterryggsäckar. Året han fyllde 18 år grundade han tillsammans med en pålitlig vän ett handelsbolag. Vi kallade det Himlagrd, och vi sålde träd, buskar, buskar, lampor, heminredning och trädgårdsmöbler. Allt var noggrant utformat och vi hade ansträngt oss för att säkerställa högsta kvalitet. Men saker och ting blev annorlunda än vi förväntat oss. Kanske var vi ute för sent.

Sålunda tycks det i efterhand som om Himlagrd transplanterades till Eklaholm; det var där som idén blommade ut och bar frukt, som han berättade i en intervju med allas.Efter avslutad skolgång bestämde sig Karl Fredrik för att bli florist och arbetade ett tag i Oslo där bland annat den norska kungafamiljen och hotellentreprenören Petter Stordalen var hans uppdragsgivare.

Karl Fredrik Gustafsson Föräldrar

Han kom till Sverige för att studera landskapsarkitektur på Alnarp, och kort därefter stötte han på sin barndomskärlek Petter Kjellén. Tillsammans köpte de 2015 godset Eklaholm utanför Löderup. De började renovera och inreda en trädgårdsbutik som Karl Fredrik från början hade planerat att driva vid sidan av sina studier på fritiden. Men butiken blev snabbt populär och Karl Fredrik bestämde sig för att lägga ner studierna i Alnarp för att fokusera på affärer på heltid.

Efter att ha medverkat i TV4:s Nyhetsmorgon nådde ett produktionsbolag ut till honom, och hans efterföljande arbete resulterade i direktsuccén “Karl Fredrik p sterlen”.Vi blev lite för bekväma i soffan, utan att inse att det skulle bli så populärt. “

Hoppade att vi klarade det”, säger Karl Fredrik i en Aftonbladet-intervju. Showens popularitet på tv ledde till att antalet besökare till Eklaholm ökade, vilket ledde till behovet av att ta emot bokade besök och ökad gångtrafik nära trädgårdsbutiken. Karl Fredrik har gjort det klart vid flera tillfällen att han tycker om att interagera med kunder och beundrare, men han har också varit känd för att jämföra sitt hem och sin verksamhet med en lycklig plats.

Efter att ha varit där ett tag bestämde han sig och Petter för att flytta till en annan del av södra Sverige. De vill inte välja, men det nya huset de håller på att renovera ska stå klart till sommaren. Det är inte lätt att säga att vi behöver en deadline. Att gå till jobbet är nog att föredra framför att vara kvar på jobbet hela tiden. Karl Fredrik sa till Aftonblade, “Jag är mitt varumärke, därför kan uppmärksamheten säkert bli oproportionerligt stor.”

Både Marie och Gustav Mandelmann har varit fast etablerade i östra USA under ett antal år och har blivit välkända för sina trädgårdsdesigner. Det finns ingen konkurrens mellan Karl Fredrik och Mandelmanns. Men paret har varit en inspiration för Karl Fredrik året runt. Han nämnde det i ett äldre avsnitt av “Karl Fredrik på sterlen”, där Gustav och Marie Mandelmann var inbjudna att fira midsommar på Eklaholm.


Marie och Gustav har genom åren varit mina största lärare. Ni två är verkligen fantastiska. De är sanna förebilder eftersom de inte är rädda för att sätta ut sig själva, göra det de tror på och agera efter det, säger han i programmet. Karl Fredrik har varit gäst i Mandelmanns tv-program flera gånger innan han fick en egen show.

Karl Fredrik växte upp i ett rebroga radhusområde innan han flyttade till Närkes Kil med sin familj. Hans mamma var växeltelefonist, medan hans pappa var en noggrann fastighetsförvaltare. Ett annat syskon i hans familj är hans bror. Karl Fredrik berättar om sin yngre bror i en intervju med den svenska tidningen Hänt.

Den genomsnittliga åldersskillnaden mellan oss är tre år. Vi ses inte så ofta, men vi pratar i telefon och träffas under familjesammankomster. Han är också en blomsterälskare och en erfaren affärsman med en MBA. Han är också gay; Karl Fredriks mamma hade två söner som gick i hans fotspår.

Karl Fredrik Gustafsson Föräldrar
Karl Fredrik Gustafsson Föräldrar

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!