Kersti Adams-Ray Familj

Sprid kärleken
Kersti Adams-Ray Familj
Kersti Adams-Ray Familj

Kersti Adams-Ray Familj – Jack Adams-Ray är far till Adams dotter. Rays Stockholms universitet antog henne som filosofisk kandidat 1971 efter att ha studerat i USA 1961–1962. Genom sin moster, radioproducenten, Barbro Svinhufvud, kom Adams-Ray med i Sveriges Radio och debuterade i radioprogrammet Tonrsträffen 1958. Spisarparty var ett samarbete mellan henne och Johan Sandström.

1963 var hon programledare för Drop-In, Sveriges första radioprogram med popmusiktema. I mitten av 1960-talet var hon värd för ett radioprogram som hette Din soldat, där flickvänner och värnpliktiga utbytte grammofonhälsningar och önskningar för varandra. Dessutom har hon varit värd för Frukostbrickan, Tio I top, Kvällstoppen och Svensktoppen på radio, samt andra program.

Hon har medverkat som gäst i tv-programmet Diggiloo och radioprogrammet Sommar..Som presentatör av Aurora var Adams-final Rays SR-uppdrag att vara värd för P2:s direktsända morgonshow. Klassiska musikgenrer från alla tidsepoker finns representerade i urvalet. Det var den 31 augusti 2007 när Kersti Adams-Ray hängde upp sina stövlar.

För de som inte känner till Daniel Adams-Ray är hans faster Kersti Adams-Ray hans kusin.Krister Tham, arkitekt, har varit hennes man sedan 1967.Snook, den kritikerrosade hiphopduon han bildade med Oskar “Kihlen” Linnros, bär hans namn.

Daniel Adams-Ray utsågs till “Årets rappare” 2006 efter att ha vunnit SM-guldet i freestylerap 2005. HUMAN släppte sin debutsingel, Higher, 2017. Hans faster, Kersti Adams-Ray, är radioprofilerare, och hans farfar, Dr Jack Adams-Ray, är läkare.

Daniel Adams-Ray föddes av en indonesisk-nederländsk mamma och en svensk pappa, Bill Adams-Ray, i Kenyas huvudstad, Nairobi. Mamman var skoladministratör i Kenya på 1980-talet medan pappan var en av landets få kirurger.

De flyttade till Nederländerna 1996, där Daniel Adams-Ray kunde spela tillsammans med Arjen Robben i samma lag under en tid. Adams-Ray lämnade Nederländerna 1997 och var 14 år när familjen flyttade till Lidingö, Sverige.

Adams-Ray började träna på Viktor Rydberg Gymnasium Odenplan 1999, där han träffade Oskar Linnros, som skulle bli hans lagkamrat i Snook. när de först började rappa tillsammans.År 2000 grundades Snook. Så fort rapduon bildades 2003 var Daniel Adams-Ray en nyckelmedlem, och han förblev det till deras sista album 2006. “

Mister Cool” från albumet We Don’t Know Where We’re Going But We ‘re Going There (2004), som röstades fram till årets låt på P3 Gold-galan 2005, var katalysatorn för bandets genombrott. Några har döpt sitt sound till “Lidingö-hiphop” för att hedra Adams-uppfostran Ray’s på Lidingö under hans tre år där.Eftersom Adams-Ray är från Lidingö har de döpts till “Lidingö-rapparna” på grund av deras avantgardistiska inställning till hiphop. .

Kersti Adams-Ray Familj

De har inte officiellt gjort slut, men de uppträdde bara live mellan 2007 och 2016. Som grupp kan snook beskrivas som slumrande.Lagom grundades 2007 av Daniel Adams-Ray och modeskaparen Nette Sandström, men varumärket lades ner året efter.

Sommaren 2009 komponerade han lite musik till en modevisning, vilket ledde till nya låtar. Som ett resultat började jag en solokarriär. Han beskriver musiken som “kenyansk pop-disco-indie-punk”. Afrobeat, hiphop och 60-talssurf är några av influenserna på hans nya låtar.

Svart, vitt ud allt dykemlen, konceptalbumet han skrev med producenten Carl Wikström Ask, släpptes den 3 november 2010 som solodebut. Albumspåren “Dum av dig” och “Gubben I laan” blev två hitsinglar. Lagom Records och Sweden Music släppte albumet.

Kersti Adams-Ray Familj
Kersti Adams-Ray Familj

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!