Leonardo Dicaprio Längd

Sprid kärleken
Leonardo Dicaprio Längd
Leonardo Dicaprio Längd

Leonardo Dicaprio Längd – Amerikansk skådespelare som blev känd på 1990-talet med roller i filmer som “Gangs of New York”, “The Aviator”, “Blood Diamond”, “The Wolf of Wall Street” och “Titanic”. The Sun hävdade att Gisele Bundchen gjorde slut med Leo för att hon ville ha en partner som var längre än henne, och Teletext UK citerade en journalist som sa: “Han står inte mer än 5 fot 10 ins (om det är), är rakt smal.”

Leo har tidigare sagt att han var 6 fot lång, men en artikel från 2000 i Time uppgav att han faktiskt stod 5 fot 11 tum “Han är 5 fot och 11 tum lång och säger att han kan bänkpressa 205 pund. “Han gjorde kommentarerna i ett nummer av AccessHollywood “Det vanligaste folk säger till mig är “Wow!” . Leonardo, för rekordet, är avstängd på en höjd av cirka 6 fot.”

Den amerikanske skådespelaren och producenten Leonardo Wilhelm DiCaprio (/dikaeprio/; italienska: dikaprjo; född 11 november 1974) går under artistnamnet “Leonardo”. Utmärkelser som Academy Award, British Academy Film Award och tre Golden Globes vittnar om hans framträdande plats som en ledande man inom biopics och historiska filmer. Vid denna tidpunkt (2019) har hans filmografi tjänat över 7,2 miljarder dollar globalt, och han har varit med på åtta separata årliga listor över de bäst betalda artisterna i världen.

DiCaprio, som föddes i Los Angeles, började sin skådespelarkarriär i slutet av 80-talet. Hans första anmärkningsvärda filmjobb var som romanförfattaren Tobias Wolff i This Boy’s Life, som han fick i början av 1990-talet efter en rad gästspelningar i tv-program inklusive Parenthood (1993). Rollen som Gilbert Grape i What’s Eating Gilbert Grape, som han spelade vid 19 års ålder, gav honom kritiskt beröm och nomineringar för både Oscars- och Golden Globe (1993).

Genom de tragiska kärlekshistorierna om Romeo & Julia (1996) och Titanic (1997) blev han ett känt namn runt om i världen (1997). Han backade ett tag efter att den senare blivit den mest inkomstbringande filmen genom tiderna. Catch Me If You Can (2002) och Gangs of New York (2002) var två av DiCaprios första satsningar på kriminaldrama, och Gangs of New York markerade början på hans många fruktbara samarbeten med filmskaparen Martin Scorsese.

Efter sin Oscarsvinnande tur som Howard Hughes i 2004 års The Aviator, fortsatte DiCaprio med att spela i kritikerrosade filmer, inklusive 2006 års Blood Diamond, 2007 The Departed och 2008 Revolutionary Road (2008).

Leonardo Dicaprio Längd: Leonardo Dicaprio Längd

Under decenniet som följde spelade DiCaprio huvudrollen i ett antal kritiskt och kommersiellt framgångsrika filmer regisserade av andra framstående figurer, såsom actionthrillern Inception (2010), westernfilmen Django Unchained (2012), det romantiska dramat The Great Gatsby (2013) , biofilmen The Wolf of Wall Street (2013), överlevnadsdramat The Revenant (2015), för vilken han vann både Oscars- och BAFTA-priset för bästa skådespelare, och komedidramat Once Upon a Time in Hollywood.

Leonardo Dicaprio Längd

Leonardo DiCaprio Foundation är en ideell organisation dedikerad till att öka miljömedvetenheten, och Appian Way Productions har producerat flera av DiCaprios filmer och dokumentärserien Greensburg (2008-2010). Han är en regelbunden givare till ideella organisationer och har gjort flera miljödokumentärer. För närvarande är han FN:s fredsbudbärare.

Han hedrades som befälhavare för Ordre des Arts et des Lettres 2005 och som en av världens 100 viktigaste personer av tidskriften Time 2016. Född Leonardo Wilhelm DiCaprio den 11 november 1974 i Los Angeles, Kalifornien.

Hans föräldrar, Irmelin (född Indenbirken), en juridisk sekreterare, och George DiCaprio (en underjordisk serieförfattare, förläggare och distributör av serietidningar), träffades på college och flyttade sedan till Los Angeles, där de hade Leonardo.

Hans farföräldrar var från Italien och Tyskland.Hans morfar Wilhelm Indenbirken var tysk och hans mormor Helene Indenbirken var en rysk invandrare. När DiCaprio var ung konverterade hans familj till katolicismen. Det har felaktigt rapporterats att DiCaprios mormor föddes i Odesa, Ukraina, även om det inte finns några bevis som stödjer detta påstående.

Han fick namnet Leonardo av sina föräldrar efter att hans mamma kände sin första spark när han såg ett verk av Leonardo da Vinci på Uffizierna i Florens, Italien.DiCaprios pappa lämnade familjen när han bara var ett år gammal eftersom han hade hittat kärleken med en annan kvinna. När han var ett litet barn fattade hans föräldrar beslutet att uppfostra honom som en familjeenhet, så de flyttade alla in i ett par stugor i Echo Park-området i Los Angeles, där de alla delade en trädgård.

Adam Farrar, son till DiCaprios flickvän, och pappa till en av DiCaprios närmaste barndomsvänner, växte upp med familjen. Medan hon arbetade flera jobb, flyttade DiCaprios mamma familjen till ett nytt område, som Los Feliz.

Under fyra år studerade han i Los Angeles Center for Enriched Studies, gick sedan över till Seeds Elementary School och avslutade slutligen sin utbildning vid John Marshall High School.Senare i livet skulle DiCaprio säga att han föraktade offentlig utbildning och skulle ha föredragit att prova på skådespelarroller för att hjälpa sin familj ekonomiskt.Efter sitt tredje år på gymnasiet bestämde han sig för att sluta, men han fortsatte med att få en GED.

Leonardo Dicaprio Längd
Leonardo Dicaprio Längd

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!