Olle Jönssons Sjukdom

Sprid kärleken
Olle Jönssons Sjukdom
Olle Jönssons Sjukdom

Olle Jönssons Sjukdom – Oavsett vad du tycker om Lasse Stefanz så måste du erkänna att de är bra på det de gör. Det här är en välproducerad sketcher och Olle Jönsson är lite av en pedant i studion.Bevis tyder på att han bara är intresserad av att använda en specifik typ av mikrofon; en Neumann U47 från 1950-talet till exempel kan vara ganska svår att få tag på.

Från Frank Sinatra till Bono, alla stora stjärnor har bett om att få sjunga med dem. Tyvärr saknades en lämplig mikrofon tills någon lyckades låna en av Max Martin strax innan Lasse Stefanz skulle spela i en sketch.

Tänk på hur Katy Perry och en hel massa andra enorma stjärnor har sjungit i samma mikrofon, säger Jönsson och skrattar älskvärt.Den svenska motsvarigheten till Bruce Springsteen inom dansbandsmusiken skulle med största sannolikhet vara Olle Jönsson. Han är folkets man som översätter deras känslor till de 800 låtar som Lasse Stefanz har spelat in sedan 1970-talet.

Hela gruppen är arrangörernas drömponnyer, som har ont om divafaoner. De klagar aldrig på småsaker, och kontraktet föreskriver bara att de får en måltid före föreställningen och att vatten och tvål tillhandahålls på scenen.

Trots sin språkbarriär erkänner de ändå sitt värde. De är den mest eftertraktade dansgruppen i norr, och deras avgift är direkt proportionell mot deras popularitet. Minsta kostnad för att boka bandet för en enda natt är tjugo tusen euro.När jag går på turnébussen är det som att gå tillbaka i tiden trettio år. Det verkar inte vara några förändringar alls. Roadies sitter och slarvar på improviserade säten framme, medan bandet chillar i baksätena på bussen.

Olle Jönsson, elev på den lokala grundskolan, kunde hamna i trubbel för sång. När vi närmar oss följande dansställe, Ramsholmen i Ekenäs, börjar musikerna vakna till liv. Olle Jönsson, bandets sångare och intervjuansvarig, och jag planerar att snart slå oss ner på en bänk i parkens lummiga natur.

Och Jönsson förser mig med övertänkande på övertänkande. Han gick med i bandet som trummist 1967 och har uppträtt med dem sedan dess. Hans demo framfördes när han satt bakom en akustisk gitarr.Det var inget han kunde drömma om att vara solist. Han tillbringade åtta år i grundskolan, varav de första tre var mycket engagerade i musik.

Olle Jönssons Sjukdom

När jag var ung samlades folk framför kyrkor för att sjunga psalmer; Jag vägrade att vara med eftersom jag inte kunde sjunga en enda, så jag hade inget vett om mig. Men det senaste året fick vi en ny lärare, och jag fick sjunga det jag ville sjunga, och jag fick ett musikstipendium på grund av det, som Olle Jönsson berättar.

Även om Lasse Stefanz ännu inte var ett stort dansband på 1970-talet, blev de omedvetna trendsättare inom sitt område. Det var de som började paniken när de märkte att dansgruppens namn slutade med ett z istället för ett s.

Och bakgrunden är en historia som slår omkull fiktionen. Föreställ dig att Katy Perry och en massa andra stora stjärnor alla har använt samma mikrofon.Killen som lånade Max Martins mikrofon var Olle Jönsson.Orkesterns namn skulle visas med metallbokstäver i ett spetstak av arrangören som satte ihop ensemblen.

När han väl nådde sista sidan i boken insåg han att alla s var förbrukade, så han ersatte dem med ett z och den nya modeflugan föddes. Även om det verkar riskabelt och utmanande på en gång, vill ingen skämma ut sig inför publik. Det är inte en fråga om pengar längre när man väl kommer iväg och det här stället kommer så småningom att bli en present, som Jönsson uttrycker det.

Lasse Stefanz har nyligen tappat sin bild av dansbandet med nya låtar som har tunga latinamerikanska musikinfluenser. I det moderna Sverige upplevs de mer som ett konsertband.När Olle Jönsson kopplar av lyssnar han aldrig på musik av Lasse Stefanz. Han förvånar sig dock genom att erkänna att han är helt uppslukad av Rammsteins musik och att han måste lyssna på några låtar varje kväll innan han somnar.


Jag vet inte vad de sjunger om, men det låter så bombastiskt stort att det inte kan vara en bluff. Allt jag hör är pang, pang, pang, och jag läste någonstans att de säljer iväg fyrverkeri för 100,00 euro per konsert. Jönsson sa: “De blev min Sov lilla Totte.”

Men jag kan säga att nyfikenheten växer när vi börjar prata om hur våra sista önskningar skulle genomföras när vi lämnar de levandes värld bakom oss. Dessutom anger Jönsson vilken låt han vill spelas under sin begravning. Även om inte alla kommer att känna igen namnet, är Paul McCartneys Mull of Kintyre ett fantastiskt album.

Allt hon gör är att bita mig i armen, och när säckduvorna flyger in på slutet är jag en goer. Även om Olle Jönsson, som varit i branschen i decennier, fortfarande har den där glimten av hopp i ögonen, erkänner han, “Jag är inte säker på att Paul kan komma och sjunga det på min begravning.”

Olle Jönssons Sjukdom
Olle Jönssons Sjukdom

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!