Per Gessle Född

Sprid kärleken
Per Gessle Född
Per Gessle Född

Per Gessle Född – \Marie Fredriksson och Per Gessle bildade bandet Roxette. Han är värd nästan 300 miljoner dollar, och pengarna fortsätter att strömma in för Per Gessle. Hans företag, Tourist Trap AB, redovisade en vinst på cirka 3,8 miljoner svenska kronor förra räkenskapsåret, 2,5 miljoner kronor mer än föregående räkenskapsår. Per växte upp i Halmstad med sina föräldrar, Elisabeth och Kurt, och sina två syskon, Gunilla och Bengt.

Per var yngst i familjen, med 15 års åldersskillnad mellan honom och Gunilla, den äldsta.Födelsedatum: 12 januari 1959 (nuvarande ålder: 62 år) Födelsedatum/Gessle-system Per Hkan Gessle (uttal [gesl), född 12 januari 1959 i Halmstad, är en svensk popsångare, gitarrist och textförfattare som har varit en av Sveriges mest framgångsrika musiker och låtskrivare sedan 1980-talet. Sedan 1980-talet har Per Gessle varit en av Sveriges populäraste musiker.

Medan han frontade det svenska popbandet Gyllene Tider nådde han stora framgångar i sitt hemland. Roxette, den musikaliska duon som Per Gessle grundade tillsammans med sångerskan Marie Fredriksson 1986, nådde enorma framgångar på global nivå.

Soloalbumen Per Gessle släppte i början av 2000-talet, på både svenska och engelska, var också kommersiellt framgångsrika. 1959 kom Per Gessle in i denna värld. Han föddes i Halmstad. Hans färdigheter som gitarrist och sångare gör honom till en integrerad del av Roxettes lineup. Han är huvudlåtskrivaren bakom Roxettes musik.

Hans musikaliska karriär har gått oerhört bra. Gyllene Tider (Golden Time) var hans mest framgångsrika band, men han spelade i flera andra. I början av 1980-talet hade de stora framgångar i Skandinavien, särskilt i Sverige (bland de grupper som släppte sina album i Skandinavien). Bandet kunde sälja över en miljon CD-skivor. (Deras album med största hits, med titeln Halmstad Perlor, släpptes 1995. (Pearls of Halmstad). Den här skivan gick ganska bra kommersiellt.

Pers debutsoloalbum, 1983:s Almost Unlike Gyllene Tider, var ett avsteg från bandets vanliga sound. Gyllene Tider ansträngde sig för att slå sig in på den internationella musikscenen 1984. När de åkte till USA bytte de namn till Roxette och släppte ett album. Men året därpå bestämde sig bandmedlemmarna för att gå skilda vägar och Per lanserade sin andra solosatsning. Det misslyckades kapitalt första gången, och det misslyckades igen den andra.

Året därpå hade Per och Marie officiellt bildat Roxette. Det är värt att notera att själva namnet “Roxette” verkar ha tagits bort från en Dr. Feelgood-låt, där det troligen hänvisade till låtens hjältinna.Det tredje engelskspråkiga albumet av Per gavs ut 1997. Den svenska låten “Do You Wanna Be My Baby och albumet “Världen enligt Gessle” var båda nummer 1 i exakt en vecka, vilket bevisar att detta försök inte var en framgång.

Ursprungligen från Halmstad, Per Gessle (Sverige). Eftersom hans äldre bror krävde 5 koruna för att köpa cigaretter, slutade Per med att köpa “The Kink Kontroversy”, den första CD-skivan som Kinks någonsin släppte.

Per Gessle Född: 12 januari 1959 (ålder 63 år), Halmstad

Efter att ha blivit inspirerad av David Bowie färgar Per håret rött. I hans sinne hejar alla i Halmstad på honom när han går genom gatorna. På sextiotalet döptes Halmstad, Sverige, till “Svenska Liverpool” på grund av den moderna musikens utbredda inflytande. Olika grupperingar upprätthålls för varje.

En nattklubb i Halmstad är värd för ett uppträdande av Sex Pistols. Marie Fredriksson knackar på dörren, men Per är för upptagen med att titta på “The Monkees” på tv. För att uttrycka det enkelt, han började bara. Per uppträder med Gyllene Tider som sångerska, låtskrivare och gitarrist. Eftersom EMI inte vill värva bandet måste de stå för notan för sin debutskiva.

Per Gessle Född

Skandinavien var epicentrum för Gyllene Tider-vurmen. Populärmusik, mest sålda album, konserter, sedan länge bortglömda inspelningar, jobb… Per Gessles första soloalbum, “Per Gessle”, markerar ett dramatiskt avsteg från Gyllene Tider.

Heartland Cafe är Gyllene Tiders sista album. Så vitt jag vet är detta deras första försök till internationell stjärnstatus. Medan de fortfarande var kända som Gyllene Tider i Sverige, bytte de namn till Roxette för deras amerikanska LP-släpp. En fullängdsskiva bombad. Som band har Gyllene Tider brutit upp. Scener är Pers andra soloalbum, och det är hans fattigaste.

Per Fredriksson och Marie Fredriksson bestämde sig för att bilda bandet Roxette på EMI:s uppmaning och efter mycket funderande över möjliga karriärvägar spelade de in singeln “Neverending Love”. Sommaren 1986 blev singeln en stor succé i Sverige.

Marie varnas för att låta spela i Roxette spåra ur sin solokarriär. Hon samtycker ändå till att bli inspelad med Per. Hans tredje soloalbums material avvecklade Roxettes debut, “Pearls of Passion”. I Sverige har en ny duo precis fötts. Låten “Neverending Love” har blivit populär i Europa.

Efter att ha hört önskemål från fans och förslag från svensk media har Per bestämt sig för att ge sig ut på en sommarturné med Gyllene Tider. Greatest hitalbumet “Halmstads Pеrlor” har getts ut på nytt, denna gång med två helt nya låtar.

Albumet håller toppplatsen hela sommaren, vilket ger konkurrenterna små chanser att ta om det. Över tvåhundrafemtiotusen personer deltog i turnén, vilket gjorde den till den mest framgångsrika i svensk historia. Två Grammy Awards delades ut till bandet. Per börjar arbeta på sitt första fullängdsalbum med innehåll på engelska.

Tillsammans med sina kompisar från Gyllene Tider bjöd han in den svenska popgruppen Brainpool, som är hans absoluta favoriter. ‘Världen enligt Gessle’ färdigställdes och släpptes i maj. I april släppte han “Do You Wanna Be My Baby. I Sverige ligger både albumet och låten högst upp på listorna.

Per Gessle Född
Per Gessle Född

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!