Sara Hedrenius Familj

Sprid kärleken
Sara Hedrenius Familj
Sara Hedrenius Familj

Sara Hedrenius Familj – Sara Hedrenius, född i Vallda, var en av de 20-åriga överlevande från den estniska katastrofen som gjordes till riksbekant. Nu följer hon upp med rapporter från de senaste utforskningarna av sprickan i östra Sverige, som har avslöjat två tidigare okända sprickor i den förlistade båtens skär.Bra att vi nu får en korrekt redovisning av vad som gick ner, sa hon till Kungsbacka-Posten.


Sara Hedrenius, en av endast fem svenskar som överlevde den katastrofala svälten, var bara 20 år gammal då.Hon bor för närvarande i Vallda och är en av de mer olycksbådande överlevarna från den värsta natten. Hon hade länge funderat på ett antal detaljer från hamnkommissionens tidigare slutsatser om vad som hände under utsändningen. Förra året kom en mycket hyllad dokumentär som avslöjade de okända farorna med den förbjudna båten.

Därefter beslutade de tre länderna på östra sidan av Östersjön att gå med i de nya undersökningarna av hamnen.I dag (tisdag) kom uppdateringar om att två tidigare kända sprickor har upptäckts på skroven, som ligger cirka 60 meter ner.

Hon säger: “Jag tycker att det är jättebra att de är där och undersöker gapet och bottenförhållandena.” Hon tillägger att “nu finns det också ny teknik som kanske inte har varit tillgänglig tidigare” och att den kan ge ny data.De som överlevde katastrofen får tillgång till realtidsdata om situationen ute till havs genom att använda ett nummersystem.

Alla intressenter får uppdateringar i realtid från hamnkommissionen, och det finns en lokal representant för alla intressenter där på vattnet. Det är rutin när olyckor med vatten ska åtgärdas, men jag är glad att vi har någon som kan fortsätta jobba, säger Sara Hedrenius, som jobbar som sakkunnig i krishantering för Röda Korset för närvarande.

Hon avslöjar också att alla i överlevandegruppen ombads att bli intervjuade av haverikommissionen. Det är för det bästa att detta äntligen hände, även om det tog 26 år. Det är obestridligt att den första haveri utreding var politiskt sanktionerad och hade en effekt på produktiviteten. Jag har ingen aning, men jag är villig att lära mig och vara öppen för nya erfarenheter. Sara Hedrenius understryker vikten av att få en slutlig utredning och en tydlig och öppen haverirapport för att spåra händelser.

Den estniska hydrografiska kommissionen är ansvarig för den två dagar långa utredningen om hamnens layout. På plats använder vi banbrytande ekolod och ekologisk mätutrustning för att undersöka det lokala ekosystemet.

Experter kommer sedan att granska uppgifterna innan de beslutar om de ska göra en mer grundlig undersökning av dumpningsplatsen eller inte. Mellan 27 september och 28 september 1994 var Estland mörkt. 852 män miste livet, och 501 av dem var svenskar.Efter skräcken dödförklarades 37 personer.

Sara Hedrenius Familj

På tisdagen gav sig ett gäng på sex personer från Bifrost äldreboende i Mölndal ut på en utflykt som innehöll allt från hästmys till vagnkning.Det var en resa utformad för att ge människor en positiv upplevelse med djur genom att utsätta dem för dem och ge dem en chans att interagera med dem. Och allt blev riktigt bra, enligt Bifrost äldreboendes enhetschef, Mikaela Olausson.

Utflykten till by travskola I Kungsbacka ble av p initiativ av personalen som arbetar p äldreboendet. Några av de äldre Fässbergsborna som bott där tidigare blev inspirerade att lämna sina hem för dagen för att uppleva något nytt.

Det är jättekul att vi kan samarbeta med andra aktörer, säger Mikaela Olausson. Britta Lönskov, som då var 96 år, var en av dem som följde med de andra till stallet. Det var väldigt roligt eftersom de var så söta och vänliga. Hon berättar att hennes grupp gick in i stallet och kollade på alla hästarna, sedan slaktade och åt dem innan de togs ut.

Gästerna blev populära bland hyenorna på grund av det överflöd av äpplen och morötter i krukan. De äldre fick också ett smakprov på hur det kan vara att gå bakom sina nya yngre vänner i ett lösryckt dis.Själv växte jag upp i en trädgård med katter, men mina kattkompisar var inte riktigt lika söta och älskvärda som dessa.

En olycka inträffade vid 7:10-tiden i norrgående riktning på E6 nära avfarten mot Sandsjöbacka.Lars Larsson, utbildnings- och tillsynshandläggare för kravallpolisen, sa “Vi behövde inte gå ner på knä.”
Polisen upptäckte i rätt tid att tre personer i tre olika bilar hade blivit överfallna med ont i nackenslagen.

Polisens presstalesperson Anna Göransson sa: “Det finns ingen mer information tillgänglig i nuläget.”Myndighetsåldern i Sverige är 18 år och åldersgruppen 18 år har tidigare diskvalificerats för brott mot lagen om explosiva föremål.

Tillsammans med en kompis var han inne på Kvantum i Kungsmässan. En anställd vid butikens checkpoint såg hur den unge mannen stal tabletterna. En av dem gav den till sin vän, och den andra lät honom använda toaletten utan att betala. Det estniska minnesmärket i Djurgården badar i det bleka skenet från en septemberdag.

Där står vi och möts; Sara tar blomman från Slussen och tar sig sakta men säkert mot minnet av katastrofens löfte. Det fanns 852 män i ett rasande östra hav. Inskriptionen lyder: “Deras namn och deras eder är saker vi aldrig kommer att glömma.”

Hon går stigen mellan Slussen och Djurgården med sin barnvagn och undviker Estonia Memorial där hon har placerat en ros på årsdagen av katastrofen i flera år i rad. Vid den tiden fanns det 852 män i det rasande östra havet. Inskriptionen lyder: “Deras namn och deras eder är saker vi aldrig kommer att glömma.” Sara Hedrenius är hetsen för honom. Hon var i tjugoårsåldern när hon åkte till sin pappa i Estland, och hon sov på en soffa utanför kaféet på landets femte våning i brist på andra alternativ.

Sara Hedrenius Familj
Sara Hedrenius Familj

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!