Sara Wimmercranz

Sprid kärleken
Sara Wimmercranz
Sara Wimmercranz

Sara Wimmercranz – Att leta efter nya öppningar är något vi ofta uppehåller oss vid. Värdebubblor bildas i miljöer när kommunikationen är begränsad till en liten, homogen grupp. För att hitta de många briljanta idéerna och banbrytande människorna som förbises eftersom de inte överensstämmer med standardstartformen, går vi överallt runt, bortom och utanför dessa bubblor. När vi stödjer underskattade innovatörer får vi inträde på outnyttjade marknader, industrier och idéer.

Efter att själva ha kämpat den goda kampen som entreprenörer vet vi vad som krävs för att skapa hållbara företag. Ingen av människorna vi backar saknar ambition eller talang; de behöver bara ett ekonomiskt skott i armen. Vårt mål är att de ska blomstra och lysa, så vi investerar vår tid, energi och kontakter i dem.

De som har lagt sina pengar på BackingMinds är smarta, framåtsträvande människor som tror på Sverige och vill se det nå sin fulla potential.Sara, född i Småland, tror att hennes förmåga att hitta kreativa lösningar på utmaningar är fast i hennes egen varelse. Liksom IKEA:s bortgångne grundare Ingvar Kamprad, vars barndomsambition det var att följa i hans fotspår, har hon aldrig varit en som följer protokollet.

Sara har pysslat med många olika sätt för att försörja sig, inklusive stenplockning och grundandet av Footway, Nordens största e-handlare för sko. Dessutom har hon suttit i styrelsen för börsnoterade RnB och varit medlem i toppledningsgruppen för internetpionjären LensWay. Hon har bott i Stockholm ganska länge, men hon har aldrig tappat sin accent eller känslan av att vara en outsider.

Ett av Saras mål som medgrundare av XO Foundation är att se till att allas röster hörs, oavsett var de är födda eller hur de ser ut. Hon ser teknik som medlet för detta.Susannes familj kommer ursprungligen från Iran, men hon är född och uppvuxen i Rinkeby i Stockholm.

Hon växte upp i ett ständigt tillstånd av konkurrens med sin far, som trots sin höjdskillnad aldrig gav henne något slack, och alltid påminde henne om “Du vinner när du.På grund av det intryck kopplingen hade på henne bestämde hon sig för att skriva in sig på Handelshögskolan i Stockholm.

Hon fick sin första erfarenhet av företagsägande medan hon fortfarande gick i skolan när hon etablerade en Oriflame-filial i Iran. Hon hade en internationell marknadsföringskarriär på Procter & Gamble tills en skidolycka förändrade hennes liv för alltid genom att hon bröt nacken.

Sara Wimmercranz

Efter att ha bestämt sig för att fortsätta sin passion för entreprenörskap har Susanne startat fler än fyra verksamheter, varav de flesta är inom e-handel och teknik. Eleven, en av Nordens största kosmetikahandlare online, grundades av en kvinna som satte höga mål för sig själv, inklusive en omsättning på 100 miljoner kronor före 30 års ålder.

Förutom att vara medgrundare av XO Foundation och skaparen av flyktingsäkerhetsprogrammet RefugeeAir och hashtaggen Letthemfly, Susanne har alltid motiverats av en vilja att skapa förändring. Riskkapitalföretaget BackingMinds skapades av Susanne Najafi och Sara Wimmercranz och gör investeringar utanför den konventionella VC-industrins homogena nätverk.

Tillsammans hittar de två investerarna företag som är undervärderade, ökar deras lönsamhet och inspirerar nya generationer av entreprenörer samtidigt som de breddar demografin för investeringsklassen och samhället i stort. En stor panel av domare från Diversity Impact Awards gav nyligen BackingMinds Spotlight Award. Sara Wimmercranz har många hattar att bära i affärsvärlden, men det var hennes erfarenhet som grundare och entreprenör som inspirerade henne att söka upp och finansiera de oförutsedda “pärlorna” som hittar nya lösningar på världens mest angelägna utmaningar.

Sara, som VD och grundare av BackingMinds, investerar inte bara ekonomiskt utan också med sin expertis, kunskap och anmärkningsvärda affärstalang för att garantera framgången med aktieinvesteringar. Enligt henne är det en “lag”-insats.

Sara diskuterar sin erfarenhet som grundare, vilken typ av effekt BackingMinds söker och företagets metodik i ett samtal med utgivare Mary Kurek. Välkommen Sara Wimmercranz (16 minuters video) Draknästet-aktuella Sara Wimmercranz har rekryterats av en av Sveriges mäktigaste teknikinvesterare.

Hon berättar för sin mamma myterna kring entreprenörskap och varför det behövs fler småföretagare. Men hon berättar också om sitt missfall, IVF-kampanj och den dramatiska födelsen av hennes tredje barn, Sofia, som kom fem och en halv vecka för tidigt under en snöstorm. Om detta fortsätter att hända måste jag föda i en garderob för barnen. Sara Wimmercranz går in på caféet endast iklädd blå jeans, dr. mård och ett svart ludd.

Hon bär sitt korta blonda hår i en snygg hästsvans bakåt och har en stor blå Ikea-resväska fylld med plagg och accessoarer i ena handen. Väska 2.0. Hans småö-accent verkar trevlig och spännande. Hon var riktigt, riktigt bra! De stora barnen kan nu ta hand om sig själva. De gör i ordning sina uniformer kvällen innan och cyklar till skolan.

Det är lustigt hur snabbt de går från att vara beroende av andra till att säga “hej mamma” till sig själva. Som ett resultat av sin förening har Jon och Sara fått tre barn. Sofia, 8, och Erik, båda 1. Att ha en sladdis är ett visst sätt att få ett fågelperspektiv på hur snabbt tiden går. Inget med henne verkar allvarligt; det hela är verkligen mystiskt. Sara säger att alla vet att de sömnlösa nätterna går mot sitt slut, men hon inser också att hon aldrig har upplevt en särskilt svår sömnnatt.

Sara Wimmercranz
Sara Wimmercranz

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!