Son Till Isak Och Rebecka

Sprid kärleken
Son Till Isak Och Rebecka
Son Till Isak Och Rebecka

Son Till Isak Och Rebecka – Känner du igen kvinnan på det här fotografiet? Rebecka är hennes fullständiga namn. Isaac är mannen hon stöter på. Hon kommer att vara hans fru, och han kommer att vara hennes man. Det är ett mysterium.

Fader Abraham ville att hans son Isak skulle hitta en anständig hustru för honom att uppfostra honom. Han förbjöd Isak att gifta sig med någon av de kanaanitiska kvinnorna eftersom de följde en hednisk religion. Som ett resultat instruerade Abraham sin tjänare att resa till Haran, sina släktingars hemstad, för att hitta en hustru åt sin son Isak.

I ett ögonblick gav sig Abrahams tjänare ut på den långa vandringen med tio kameler efter honom. Han stannade vid en brunn när han närmade sig staden där Abrahams släktingar bodde. När det blev sen eftermiddag var brunnen full av stadsdamer som hade kommit för att hämta sin dagliga vattenförsörjning. På grund av detta bad Abrahams tjänare till Gud: “Må kvinnan som ger mig och kamelerna vatten vara den du har utvalt till Isaks hustru.”

Rebecka var snart på väg för att hämta vatten. Så fort han bad om vatten, räckte hon det till honom. Hon gick sedan och hämtade vatten till alla kamelerna. Eftersom kameler är så törstiga var det mycket jobb.

När Rebecca hade avslutat sitt tal, frågade Abrahams tjänare om hennes fars namn. Hans begäran om övernattning godkändes också. Det blev förklarat för henne att hennes far hette Betuel och att de hade plats för henne att bo hos dem. Abrahams slav var medveten om att Betuel var Abrahams bror Nahors son. Som ett resultat gick han på knä och prisade Gud för att han vägledde honom till Abrahams släktingar.

Son Till Isak Och Rebecka

De förklarade för Betuel och Rebeckas bror, Laban, varför Abraham hade kommit den natten. De kom båda överens om att Rebecka skulle följa med Isak till hans bröllop och gifta sig med honom även där. När de frågade Rebecka, vad hade hon att säga? Hennes svar var: “Ja, jag skulle vilja vara med dig där.” Följande dag gav de sig ut på den långa resan tillbaka till Kanaan på kameler.

Det var mörkt när de kom. Rebecka såg en man som gick genom fältet. Där var han. Åsynen av Rebecka muntrade upp honom. För tre år sedan dog hans mamma Sara, och han sörjde fortfarande över hennes förlust. Isaacs lycka återställdes när han utvecklade en djup tillgivenhet för Rebecka.

Hans beslut att förbli singel till 40 års ålder var ovanligt i den kulturen. För sin fars skull gifte han sig med Rebecka. Abrahams brorson Laban hade en syster som hette Rebecca.
Mamma Rebecca födde tvillingarna Esau och Jakob genom Isak. Isaks favoritson, Esau, var den äldste; Rebeccas favoritson, Jacob, var den yngste.

Rebecka Jakob, Isaks storasyster, hjälpte sin bror undvika förmånen att vara den förstfödde sonen.

Som ett resultat av Guds oändliga gunst hade Abraham levt till en mogen ålder. Du måste lova vid Herren, himlens och jordens Skapare, att du inte kommer att ta en hustru åt min son från någon av de kanaanitiska flickorna som bor i landet där jag nu bor”, sa Abraham till sin förvaltare och äldre tjänare.

Gå istället tillbaka till min hemstad, till min familj och hitta Isaac en hustru där!” Om jag inte kan hitta en flicka som var villig att följa med mig till detta land, frågade tjänaren: “Vill du att jag ska ta tillbaka din son till landet. land som du reser ifrån?”

Ja, du kan inte göra det oavsett konsekvenserna. Abraham insisterade på detta. När jag förvisades från min födelseort ingick Herren, himlens Gud, ett förbund om att ge detta område åt mig och till mina avkomlingar.

Min sons framtida hustru kommer att hittas av en ängel som han skickat före dig. Det är bra om hon inte vill gå, men du kan inte ta min son dit under några omständigheter.”

Då avlagde tjänaren sin ed genom att lägga sin hand under Abrahams lår. I Aram Naharaim [b] bodde Nahor och lastade tio av sin herres kameler med gåvor av sin herres ägodelar och begav sig till staden.

Utanför staden lade han ner kamelerna vid en källa. Kvinnorna i byn hade kommit ut på kvällen för att hämta vatten. Honorna i byn kommer ut för att samla vatten medan jag står vid källan.

Den personen du har valt till din tjänare Isak borde vara den som lånar mig sin kanna så att jag kan dricka. Om hon svarar: “Självklart, och jag ska ge vatten till dina kameler också”, så är det den. Som ett resultat kan jag dra slutsatsen att du har varit god mot min herre.”

Son Till Isak Och Rebecka
Son Till Isak Och Rebecka

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!