Tomas Brolin Barn

Sprid kärleken
Tomas Brolin Barn
Tomas Brolin Barn

Tomas Brolin Barn – Tomas Brolin, född den 29 november 1969 i Hudiksvall, Sverige, är en före detta svensk fotbollsspelare (mittfältare/anfallare), mest känd för sin roll i det 1994 VM-brons vinnande svenska laget. Under första halvan av 1990-talet betraktades Brolin allmänt som Sveriges bästa fotbollsspelare, tack vare sina två UEFA-cupsegrar och två Guldbolltitlar.

När Brolin gick i pension från att spela fotboll i augusti 1998 började han arbeta som krögare och cateringfirma.Brolin är medlem i Svensk fotbolls Hall of Fame som medlem nummer 37.Brolin började spela fotboll 1976 som sexåring i Näsvikens IK där han debuterade i A-ligan i division fyra.

Han gjorde 10 ml på 36 A-matcher med klubben mellan 1985 och 1986.Sedan gick han till Sundsvalls Fotbollsgymnasiet och fick Anders Grönhagen, GIF Sundsvalls tränare, som instruktör. Brolins potential kändes snabbt igen av den förre landslagsmannen, som hade stigit tre divisioner i seriesystemet och nu var i allsvenskan. Brolin gjorde allsvensk debut 1987, när han bara var 17 år gammal.

Sedan dess hade han tillbringat en tid med en smskador som gjorde att hans utveckling saktade in, innan han togs över av IFK Norrköpingsmän på 1990-talet.Brolins död i Sverige inträffade i den första matchen på säsongen 1990. IFK Norrköping slogs med 6–0 av IFK Göteborg på Norrköpings Idrottspark IFK Göteborg (som då stod som säsongens slampa) i Norrköping.

Det var också under den här matchen som han började använda draget han tidigare hade reserverat för användning först efter att ha slutfört en uppgift (ett hopp upp i luften, följt av ett morrande av en varv med en upphöjd högerarm).

Brolin fortsatte att spela bra och han gjorde sin nationella tv-debut 1990. Olle Nordin, förbundskapten som först såg ut att vara orolig för att släppa ut 20-åringen till omvärlden, kunde så småningom göra det. Brolin gjorde två mål i sista matchen inför VM-slutspelet i Italien, på Rsunda vs Wales, före VM-slutspelet i Italien.

Pressen identifierade honom snabbt som en ny svensk blifvande stjärna, och spekulationerna om att han skulle få mycket speltid i VM fanns kvar i media.Detta är vad jag menar med [källa behövs]. Alla tre av Sveriges gruppspel inleddes av Brolin, och han gjorde det enda målet för Sverige i den första matchen mot Brasilien som slutade.

Under VM samlades många klubbar kring Brolins sak, och det stod snabbt klart att han skulle lämna Sverige för de professionella leden mycket snart.Nykomlingarna Parma AC i Italiens Serie A fick stryk av klubben som spärrades in över dem.

Han var en av de viktigaste spelarna i ligan, och han hade en ovanligt vanlig plats i startelvan. Brolin Guldbollen röstades fram till Sveriges bästa fotbollsspelare 1990 under vintermånaderna.I Italien och Parma bildade Brolin snabbt ett effektivt partnerskap med Alessandro Melli, som liksom Brolin bara var 20 år gammal då.

Det var Melli som gav Brolin möjligheten att spela en anfallaren och straffomrdesspelaren. Totalt producerade duon 20 miljoner, med 7 miljoner för Brolin, då Parma slutade 5:a i Serie A och etta i klubbens historia kvalificerade sig till Europa under sin debutsäsong.

Tomas Brolin Barn: Sebastian Brolin

Säsongen 1991/92 spelade Brolin i varje Serie A-match och gjorde fyra mål när Parma avslutade säsongen på en sjätte plats. Brolin och Laget var båda nöjda med cupen, Coppa Italia. Två mål, ett mot Fiorentina och det andra mot Sampdoria i semifinalen, gjorde Brolin i samma match.

Parma besegrade Juventus med 2-1 under loppet av två matcher för att ta klubbens första trofé någonsin.Under säsongen 1992/93 flyttades Parma upp till European Cupvinnarcup och vann mästerskapet med hjälp av två utländska importörer, Faustino Asprilla och Sergio Berti.

Brolins speltiden, som fortsatte i en anfallsrulle, både i Europa och i IHL, var dock mindre; det innebar att endast tre utländska spelare fick vara med i matchtruppen. Medan Parma gick vidare till finalen i Cupvinnarcupens turnering på Wembley Stadium, stavade Brolin hela matchen.

Tomas Brolin Barn

Rollen som Brolin i pjäsen förändrades efter Gianfranco Zolas och Massimo Crippas avgångar säsongen 1993/94. Nu när han hade provat det i en offensiv roll i föregående säsong var han mycket mer medveten om vad han sa.

Tröja nr. 11 träffade nr. 7 och Brolin tog ställning till höger om Crippa och Gabriele Pin, bakom dem. Efter att ha förlorat mot AFC Ajax och Benfica i semifinalerna i European Cupvinnarcup, Arsenal FC, tog sig klubben till final i Köpenhamn.

Trots Brolins utmärkta prestation, som inkluderade ett fantastiskt stolpskott, segrade Parma trots sina ansträngningar.Inför och under EM 1992 i Sverige var Brolin en av de bästa spelarna i landet. Därmed förlorade han två matcher i gruppspelet (1–0 mot Danmark och decidi).

Tomas Brolin Barn
Tomas Brolin Barn

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!